Hızlı Erişim

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan’ın 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Uzaktan Eğitim Süreci ile ilgili Mesajı

Sevgili Öğrencilerimiz,

Yükseköğretim kurumlarına olan talebin her geçen yıl arttığı ülkemizde biz de Ordu Üniversitesi olarak her eğitim döneminde daha fazla öğrenciye ev sahipliği yapmaktayız. Yürüttüğü bilimsel çalışmaları ile ulusal ve uluslararası alanda tanınırlığını artıran Üniversitemiz, siz değerli öğrencilerimizin de aramıza katılmasıyla bilgi üretmeye, üniversite-şehir bütünlüğünü sürdürmeye, bütün paydaş kurum ve kuruluşlar ile iş birliği gerçekleştirerek ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamaya devam edecektir.

Yaşadığımız Covid-19 salgını döneminde sizlerin sağlık ve güven içinde eğitiminize devam edebilmesi için başta Yükseköğretim Kurulu Başkanlığımız, Sağlık Bakanlığımız ve Bilim Kurulumuzun aldığı kararlar olmak üzere tüm birimlerimizle istişare ederek ve son olarak Üniversitemiz Senatosu ile belirlemiş olduğumuz akademik takvim kapsamında 2020-2021 Eğitim Öğretim Dönemi Güz Yarıyılı’nın 5 Ekim tarihinde başlaması ve eğitim öğretimin dijital imkanlar yoluyla uzaktan eğitim şeklinde yapılması kararını aldık. Aldığımız karar doğrultusunda pandeminin ülkemizde geldiği son durum; öğrencilerin seyahat, konaklama, sosyal koşullar ve sürdürülebilir eğitim öğretim süreçleri gibi birçok faktör ve bunların salgının yayılması üzerindeki etkisini göz önünde bulundurduk.

Uzaktan eğitim süreci ile ilgili olarak Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Merkezinin (UZEM) http://evdekal.uzem.odu.edu.tr/ sayfasını takip ederek süreç ile ilgili detaylı bilgilere erişim sağlayabilirsiniz. Yine bu süreçte Ordu’da ikamet eden üniversite öğrencilerimize Üniversitemiz bilgisayar laboratuvarları belirli gün ve saatlerde açık olacaktır.

Yaşadığımız bu zor sürecin siz değerli öğrencilerimizin eğitim hayatına olan etkisinin minimal düzeye indirilmesi ve hiçbir öğrencimizin mağduriyet yaşamaması için Ordu Üniversitesi olarak elimizden gelen her türlü çaba ve gayreti gösterdiğimizi de belirtmek isterim.

Bu zor günleri milletçe geride bırakarak sağlıklı ve güzel yarınlarda sizlerle bir arada olmak temennisiyle 5 Ekim 2020 tarihinde başlayacak yeni akademik yılın Ordu Üniversitesi ailesine ve siz değerli öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Sağlıkla kalın.

Tarihi : 23-09-2020 13:35:34 / Düzeleme Tarihi :23-09-2020 15:10:42