Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Mesajı

Milli Mücadele Dönemi’nin başarı ile taçlandırıldığı 30 Ağustos Zaferi; bütün imkânsızlıklara rağmen yüreği vatan sevgisi ve imanla dolu ordumuzun milletçe kenetlenerek gösterdiği büyük kahramanlıkların ve şanlı mücadelenin sonucunda elde edilen ve tarihin seyrini değiştiren bir zafer olması yönüyle önem arz etmektedir. Tarih boyunca hürriyeti için büyük mücadeleler vererek önemli zaferlere imza atan milletimiz, 30 Ağustos'ta elde ettiği başarıyla bağımsız yaşama istikrarını bir kez daha tüm dünyaya göstererek tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır.

Ecdadımızın canları pahasına vermiş olduğu bu şanlı mücadele, sadece tarihimizin önemli bir dönüm noktası değil, aynı zamanda daha güçlü yarınlara yürüyüşümüzde de bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecektir. Eğitim kurumları olarak bizlere düşen görev de şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış kutsal topraklarımızın bütünlüğünü koruyacak; vatanını ve bayrağını seven, milli ve manevi değerlerine bağlı; bilim, kültür, sanat ve teknolojiyle donatılmış çalışkan, üretken ve nitelikli gençler yetiştirerek ülkemizin geleceğe daha emin adımlarla ilerlemesine vesile olmaktır.

Milletimizin sarsılmaz azminin, sahip olduğu üstün iradenin, vatan ve millet sevgisinin, eşsiz kahramanlığının, birlik ve beraberliğinin en önemli simgelerinden biri olan 30 Ağustos Zaferi’nin 98’inci yıl dönümünü kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.

Tarihi : 28-08-2020 13:36:36