Üniversitemiz Öğretim Üyelerine “2019 Yılı Yabancı Üniversitelerden En İyi Makale Ödülü” Verildi.

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Süleyman Kutalmış Büyük ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sami Güler tarafından hazırlanan araştırma makalesine “2019 Yılı Yabancı Üniversitelerden En İyi Makale Ödülü” verildi.

Üniversitemiz öğretim üyelerinin hazırlamış olduğu “Effect or arch wire size on orthodontic reverse closing loop and retraction force in canine tooth distalization: Three-dimensional finite element analysis” başlıklı bilimsel makale, dünyanın önde gelen ortodonti derneklerinden olan Alman Ordotonti Derneği (Deutsche Gesellschaft für Kieferorthopädie e. V.) tarafından verilen “2019 Yılı Yabancı Üniversitelerden En İyi Makale Ödülü”nü aldı.

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Üniversitemiz öğretim elemanlarına gerçekleştirmiş olduğu nitelikli bilimsel çalışmaları sonrası “2019 Yılı Yabancı Üniversitelerden En İyi Makale Ödülü” verilmesi, Üniversitemizin hem uluslararası arenada tanınırlığının hem de bilim dünyasında bir adım daha öne çıktığının önemli bir göstergesidir. Bilimsel çalışmalar yürüten araştırmacılarımıza örnek teşkil edeceğine inandığım bu başarılarından dolayı Üniversitemiz öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sami Güler ve Doç. Dr. Süleyman Kutalmış’ı tebrik ediyor, bilime katkı sağlayacağı yeni çalışmalarında kendilerine başarılar diliyorum.” dedi.

ODÜ Basın

Tarihi : 28-08-2020 13:18:19