Üniversitemizde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Anma Programı Gerçekleştirildi

Üniversitemizde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma programı düzenlendi.  İki gün süren programın ilk gününde “15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü” fotoğraf sergisi ve “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” konulu konferans; ikinci gününde ise 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri için Kur’an-ı Kerim tilaveti ve belgesel gösterimi gerçekleştirildi.

Morfoloji binasında düzenlenen anma programına Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan başta olmak üzere, Altınordu Belediye Başkan V. Ahmet Akyurt, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Niyazi Taşçı ve Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Sadık Kılıç, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Selahattin Maden, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Zekai Tarakçı, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener, Genel Sekreter V. Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sami Güler ile akademik ve idari personel katıldı.

Fotoğraf sergisi açılışında gerçekleştirdiği konuşmada Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Allah bu millete 15 Temmuz gibi kötü ve acı günler göstermesin. Bu millet büyük bir millettir, bizler tarihin altın sayfalarına adını yazdırmış bir ecdadın torunlarıyız. Milletimize ve devletimize güveniyoruz, milletimizin vicdanına ve sağduyusuna inanıyoruz. Bu millet geçmişte yapılan yanlışlara ve ihanetlere izin vermedi, 15 Temmuz 2016 tarihinde de vermemiştir, bundan sonra da vermeyecektir.” dedi.

Sergi açılışının ardından Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Sadık Kılıç tarafından gerçekleştirilen “Demokrasi ve Milli Birlik” konulu konferansa geçildi. Konferansın açılış konuşmasını yapan Rektör Akdoğan, “Türkiye Cumhuriyeti, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi’nin liderliği ve öncülüğünde, devletiyle ve milletiyle bir bütündür. Hiçbir güç bu milleti geçmişte bölemediği gibi bundan sonra da bölemeyecektir. Bizler de milletimizin birlik ve beraberliği için elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret edeceğiz. Milletimiz 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanmaması gereken bir hainlikle karşı karşıya geldi. Bu milletin en önemli ve temel değerlerinden biri bayrağıdır ve inancıdır.  Bu coğrafyanın dini değerlerine bağlı insanlarının iyi niyetlerini suistimal ederek kendine yaşam alanı bulan bu ve bunun gibi yapılarla mücadele etmek için her vatandaşımıza çok büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu ve benzeri girişimlerin ülkemizde bir daha yaşanmaması için her şeyden önce zihniyet düzeyinde kapsamlı bir mücadelenin gerçekleştirilmesine ihtiyaç bulunmaktadır. Bu çerçevede eğitim kurumları olarak bizlere düşen görev akıl, bilim, ahlak ve vicdanın ışığında vatanına, bayrağına, milli ve manevi değerlerine bağlı daha güçlü genç nesiller yetiştirmeye devam etmektir.  Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün dördüncü yıl dönümünde demokrasimiz, vatanımız, bağımsızlığımız, milli birlik ve bütünlüğümüz uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Sadık Kılıç tarafından gerçekleştirilen “Demokrasi ve Milli Birlik” konulu konferansta “Ülkemiz kelimenin tam anlamıyla uçurumun kenarından dönmüştür. 15 Temmuz Darbe Girişimi bu itibarla Türk Milletini varlık ve varoluş mihenk taşına bir kez daha getirmiş; Türk Milleti ve onun yapıcı unsurları olan değerler, bir kez daha var olmaya kesin iradesini, inancını, kararını yansıtmış, hak ve hakikat üzere olduğu sürece de ebediyen var olacağının bir beyannamesini tüm dünyaya göstermiştir.” dedi.

Başlangıcı din, ortası ticaret, neticesi ihanet olan bir şebekenin içi ve dış siyasi hedefleri doğrultusunda devletine ve milletine karşı acımasız bir vahşete giriştiğini söyleyen Kılıç, “Bütün ihtilaller kuşkusuz meşruiyetten yoksundur. Yerleşik düzeni ve halkın iradesini yok etmek istediği için de gayr-ı meşrudur. Bu, doğrudan doğruya insana yönelen, onu var eden kaynak güç olarak insana yönelen bir darbe girişimidir. Bu hareket, tüm ülkenin hasmı olduğunu sonradan öğrendiğimiz bir kişinin arkasında olduğu meşum bir harekettir. Bizler, eleştirel, tenkitçi, araştırıcı, hakikati bulup ortaya çıkarmadan yana olan tutum ve davranışlarımızı kesinlikle sürdürmek zorundayız. Kişiyi Hakk’ın ve hakikatin üstüne çıkarmadan değerlendirmelerimizi yapmak, böylesi yıkıcı niyetler ve teşebbüsler karşısında uyanık ve dimdik durmak zorundayız.” diye konuştu.

Kılıç, “Tüm tarihimiz boyunca milli, manevi ve insani değerlerimizin korunması, ülkemizin korunması ve muhafazası uğruna canlarını feda eden, ilahi huzurda ikramların en güzeliyle ağırlanan tüm şehitlerimize, 15 Temmuz 2016 gecesi özgürlük, demokrasi ve vatan şehadet şerbetini içmiş şühedamıza Allah sonsuz rahmet eylesin. Tüm gazilerimize de minnet ve şükranlarımızı sunuyorum.” dedi.

Konferansın ardından Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan ve Altınordu Belediye Başkan V.  Ahmet Akyurt   tarafından Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Sadık Kılıç’a teşekkür belgesi takdim edildi.

ODÜ Basın

 

 

 

 

Tarihi : 17-07-2020 14:01:00 / Düzenleme Tarihi :17-07-2020 15:10:17