Üniversitemiz Tıp Fakültesinin Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Tıp Fakültesi 2019-2020 eğitim dönemi mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Tıp Fakültesi Morfoloji binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Taşçı, SB-Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hakan Temur, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Mezun olan öğrenciler adına konuşma yapan Tıp Fakültesi dönem birincisi Dr. Songül Açıkgöz, “İçinde bulunduğumuz pandemi süresince bilgisini ve tecrübesini esirgemeden mesleğini icra etmiş olan bütün meslek büyüklerime teşekkür ediyorum. Bu süreçte hayatını kaybeden bütün sağlık kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyorum. Bugün burada bizler dünyanın en zorlu ve özveri isteyen mesleklerinden olan hekimliğe adımlarımızı atacak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Hepimiz adına temennim vicdanlı, meslek etiğini gözeten, egosu bilgisinin önüne geçmeyen bir hekim olabilmemizdir. Öncelikle anneme beni ve kardeşlerimi, hak hukuk gözeten, vicdanlı, zorluklara karşı ayakta durmayı bilen bireyler olarak yetiştirdiği için teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Taşçı, “Bugün sağlık ordusuna yeni mezunları kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Yaşanılan salgın sürecinin problemli günlerinde bizlerden desteklerini esirgemeyen Sayın Rektörümüze, Fakültemiz adına teşekkür ediyorum. Değerli akademisyen arkadaşlarım, pandeminin yaşandığı bu zorlu günlerde gösterdiğiniz üstün performanstan dolayı sizlere de çok teşekkür ederim. Sevgili öğrenciler, gönül isterdi ki daha iyi koşullarda her övgüye mazhar olan velileriniz ile bugünü kutlayalım. Ama sağlığın her türlü acı tatlı sürprizlerle dolu serüveninde, mesleğinizin en başında en acı sürprizle karşılaştığınız ve süreci en iyi şekilde tamamladınız. Meslek yaşamınızda sağlık dünyasına yapacağınız üstün katkılarınızdan dolayı şimdiden sizleri kutlarım. Bu kutsal yolculukta yolunuz açık olsun, Cenab-ı hak yar ve yardımcınız olsun.” dedi.

Ordu Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur, “Öğrenim hayatı uzun ve zorlu bir maratondur. Bu süreçte bireysel özveri ve gayretlerinizle inşa ettiğiniz büyük başarınızı Tıp Fakültesinden mezun olarak taçlandırdığınız şu ana tanıklık etmek bizler için gerçekten çok özel bir duygu. İnanıyorum ki gözlerinizdeki ışıltı yaşadığınız haklı onurun bir tezahürüdür. Doktorluk mesleği her zaman kutsal oldu, ancak küresel çapta yaşanan salgın sizleri cephenin en önünde konumlandırdı. Şu ana kadarki başarılarınız bizleri ülkemiz adına umutlandırıyor. Eminim ki en zor şartlarda dahi bu ülkeye ve insanlığa en yüksek faydayı sağlayacak şekilde yetiştirildiniz. Hepinizi tekrar tebrik ediyor saygılar sunuyorum.” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Öncelikle sizleri yetiştiren anne babalarınızdan Allah razı olsun. Bugün isterdik ki aileleriniz burada olsun, ama üzülmeyin dün olduğu gibi bugün de bizler aileniz olarak yanınızdayız, yarın da yanınızda olacağız. Etik duygularla, insana olan sevgi, saygı ve insanı yaşatma aşkıyla insanımıza hizmet ettiğiniz sürece bu millet sizin hep yanınızda olmuştur, bundan sonra da olacağına yürekten inanıyorum. Hayatta en önemli şeylerden biri iman ve sağlıktır. Görevimizi insanları ayırmadan, hiç kimseyi ötekileştirmeden, ilgilendiğinizin insan olduğunu ve evrenin en kıymetli varlığının insan olduğu duygusuyla yaparsak inanın o insanlar da sizlere hürmet ve saygı duyarlar. Bu üniversiteyi belli bir noktaya getiren herkese teşekkür ediyorum, bizler de çıtayı daha yukarılara taşımak için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Bu kapsamda Üniversitemize, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ve destekleriyle bin yataklı bir hastane kazandırılması için çalışmalarımız başlamıştır, inşallah 2023’te hastanemiz bitmiş olur. Bununla birlikte hastanemizin yanına hocalarımızın akademik ve bilimsel çalışmalarını yapabilecekleri, Morfoloji binası yapılmasını Sağlık Bakanlığından talep ettik.” şeklinde konuştu.

Rektör Akdoğan, “Tıp Fakültesinde aldıkları eğitim sonucu bugün sağlık ordusuna katılacak olan 41 genç hekimimiz topluma en iyi şekilde hizmet edecektir. Altı yıllık zorlu eğitimi tamamlayıp hekim olmaya hak kazanan sevgili gençlerimiz, hiçbir zaman şefkatinizi ve merhametinizi hastalarınızdan esirgemeyin. İnsan ilişkilerinde var olmasını istediğimiz sevgi, saygı, hoşgörü, fedakârlık ve sabır hekimler için çok daha önemli değerlerdir. Bu duygu ve düşüncelerle kıymetli ailelerinize, Tıp Fakültesi öğretim elemanlarımıza ve emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, sizlere hayat boyu başarılar diliyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Tıp Fakültesini derece ile tamamlayan öğrencilere plaketleri verildi. Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur fakülte birincisi Dr. Songül Açıkgöz’e, Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan fakülte ikincisi Dr. Büşra Özdaş’a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Niyazi Taşçı Dr. Buse Cansız’a plaketlerini takdim etti.

Tören, mezuniyet kütüğüne plaket çakılması ve Hipokrat yemini edilmesinin ardından sona erdi.

ODÜ Basın

 

 

 

Tarihi : 14-07-2020 18:46:10