Maske Üretiminde Emeği Geçenler için Teşekkür Programı Düzenlendi

Covid-19 salgını ile mücadeleye destek olmak için Üniversitemiz ve Fatsa Belediyesi iş birliği ile gerçekleştirilen 2 milyona yakın tıbbi maske üretim süreci sonrasında maske üretiminde emeği geçenler için teşekkür programı düzenlendi.

Fatsa Meslek Yüksekokulunda gerçekleştirilen programa Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Niyazi Taşçı, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Latif Kelebekli, Fatsa Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Mehmet Letif Bayram, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, akademik ve idari personel ile davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Her bölgede olduğu gibi biz de ilçemizde Kaymakamlığımız ve Üniversitemiz ile iş birliği yaparak maske üretimi gerçekleştirdik. Ürettiğimiz maskeleri kamu kurum ve kuruluşlarımıza dağıtırken diğer taraftan 450 bin maskeyi vatandaşlarımıza ulaştırdık. Bu bağlamda Kaymakamlığımız ve Rektörümüz maskelerin üretimi için gerekli olan desteğin sağlanması için ne gerekiyorsa yaptılar. Bu anlamlı programın düzenlenmesinde başta Rektörümüz Prof. Dr. Ali Akdoğan olmak üzere İlçe Kaymakamımıza teşekkür ediyor, bu sürece katkı sağlayan herkese şükranlarımı iletiyorum.” diye konuştu.

Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, “Virüsün ülkemizde ilk ortaya çıktığı mart ayından bugüne kadar çok ciddi çalışmalar yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Bunun en önemli ayaklarından biri de maske konusuydu. Maske ihtiyacının karşılanması hususunda ilçemiz tüm ülke genelinde ciddi bir örnek oldu. Üniversite belediye iş birliği ile üretilen maskeler vatandaşımıza ücretsiz bir şekilde dağıtıldı. Bu süreçte emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Birlik, beraberlik ve kardeşlik olunca fethedilemeyecek, yapılamayacak, başarılamayacak hiçbir şeyin olmadığını bu pandemi sürecinde hep birlikte gördük. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi’nin öncülüğü ve liderliğinde, Sağlık Bakanlığımız, Yükseköğretim Kurulumuz, ilgili kurum ve kuruluşlarımız, 7’den 70’e herkes dayanışma içerisinde olarak tarihte de olduğu gibi bugün de büyük zorlukları başarabilecek potansiyele, birikime, enerjiye sahip bir millet olduğunu ortaya koymuş ve koymaya devam etmektedir. Üniversitemiz Fatsa Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan atölyemizde Fatsa Kaymakamlığı ve Fatsa Belediyesi ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği de bir araya geldiğimizde neler yapabildiğimizin açık bir göstergesidir. Bizler de Ordu Üniversitesi olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Bu kapsamda gerek sağlık personelimizin gerekse vatandaşımızın maske temini sorunu yaşamaması ve üretimin daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi için birimimize bir koruyucu maske üretim makinesi kazandırdık. Gönüller bir olduğunda aşılamayacak hiçbir engelin olmadığına inanıyorum. Bu düşüncelerle başta Fatsa Kaymakamlığımız ve Fatsa Belediyemiz olmak üzere salgınla mücadele kapsamında maske temini sorunu yaşanmaması için özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürerek üretim yapmaya devam eden idarecilerimize, öğretim elemanlarımıza ve belediye personeline yürekten teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Programın devamında maske üretimi sürecinde emeği geçenlere teşekkür belgesi ve plaket takdimi yapıldı.

ODÜ BASIN

Tarihi : 19-06-2020 08:46:08 / Düzenleme Tarihi :19-06-2020 09:50:50