ÜNİ-DOKAP Üst Kurul Toplantısı YÖK Başkanı Saraç’ın Katılımıyla Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç başkanlığında gerçekleştirilen Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Üniversiteler Birliği (ÜNİ-DOKAP) Üst Kurul Toplantısı’na katıldı.

Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıya YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan ile birlikte Karadeniz Bölgesi’nde bulunan 13 üniversite Rektörü ve DOKAP Başkanı Yusuf Mengi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, yeni YÖK olarak pandemi sürecinde hızlı hareket ettiklerini ve hızlı karar aldıklarını, bu süreci üniversitelerin yapıcı tutumları ve bir ekip halinde hareket etmeleri neticesinde Yükseköğretim Kurulu olarak sorunsuz bir şekilde geçirdiklerini, öğrenci merkezli ve eğitim öğretimin kesintiye uğramaması anlayışıyla hareket ettiklerini belirtti.

YÖK Başkanı Saraç, bundan sonraki süreçte hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını ve üniversitelerin yeni sürece ayak uydurması gerektiğini ifade ederek dünün kararları ve dünün anlayışıyla artık bugünün yönetilemeyeceğini söyledi. Başkan Saraç ayrıca, 2020-2021 akademik yılının başlangıcının YÖK tarafından belirleneceğini ve yeni dönemde uzaktan öğretimle verilebilecek ders oranının yüzde 10 ile yüzde 40 arasında üniversitelerin belirleyeceği oranda olabileceği hususlarına da değindi. Toplantının devamında YÖK Başkanı Saraç ve bölge Rektörleri arasında pandemi dönemi sonrasındaki eğitim öğretim süreçleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantının ikinci oturumu ise ÜNİ-DOKAP dönem başkanı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman başkanlığında gerçekleştirildi. Bu oturumda DOKAP Bölgesinde yer alan 11 ildeki 14 üniversite olarak hem eğitim öğretim hem de araştırma geliştirme süreçlerinde iş birliği içerisinde ortak hareket edilmesi, kaynakların ortak kullanılması ve ortak birtakım araştırmalar ile projelerin yapılması gibi konular üzerinde duruldu.

Üst Kurul Toplantısı’nda alınan kararların planlanması ve uygulanması noktasında DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliği Stratejik Kurulu görevlendirilerek bir sonraki toplantının eylül ayında yapılmasına karar verildi.

Tarihi : 05-06-2020 10:20:54 / Düzenleme Tarihi :05-06-2020 12:24:52