Rektör Akdoğan “Kampüsün Kanında Hayat Var” Kampanyasına Destek Verdi

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Ordu Kızılay Kan Bağışı Merkezi tarafından başlatılan “Kampüsün Kanında Hayat Var” kampanyası kapsamında kan bağışında bulundu.

Geçtiğimiz ay Üniversitemiz ile Türk Kızılay Ordu şubesi arasında imzalanan Hedef 25 iş birliği protokolü kapsamında Üniversitemiz Cumhuriyet Yerleşkesi’nde “Kampüsün Kanında Hayat Var” kampanyası başlatıldı. Ordu Üniversitesi personeli ile öğrencilerinin kan bağışçısı olmasının amaçlandığı iş birliği kapsamında Üniversitemizde 2015 yılından bugüne toplamda 8 bin 264 kan bağışı yapıldı.

Kampanyaya destek sağlamak için kan bağışında bulunan Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Türk Kızılay Ordu Şubesi ile Üniversitemizin tüm birimlerindeki öğrencilerimiz ve tüm personelimizin kan bağışçısı olması hususunda imzaladığımız iş birliği protokolü ile gençlerimizi kan bağışı hususunda bilinçlendirerek bir farkındalık oluşturmayı amaçladık. Bu kapsamda biz de ‘Kampüsün Kanında Hayat Var’ sloganı ile Türk Kızılay Ordu Şubesi tarafından başlatılan kampanyaya destek olduk. Kan, kaynağı insan olan ve elde edilmesi için başka bir alternatifi olmayan tek tedavi aracıdır. Yapılacak her bağışın insancıl ve onurlu bir davranış olduğu düşüncesiyle Üniversitemiz personeli ve öğrencilerimizi gönüllü kan bağışçısı olmaya davet ediyorum.” dedi.

Kampanyaya destek olmak isteyenlerin 13 Mart Cuma günü mesai bitimine kadar kan bağışında bulunabileceği belirtildi.

ODÜ Basın

Tarihi : 10-03-2020 08:17:08 / Düzenleme Tarihi :10-03-2020 09:18:39