Üniversitemiz ve Olam Progıda Arasında Protokol İmzalandı

Üniversitemiz ve Progıda Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında Üniversitemizin ilgili eğitim birimlerinde öğrenimini sürdüren öğrencilerimizin mesleki eğitimlerine katkı sağlamak ve gerçekleştirilecek ortak projelerle bölge halkının gelişimine katkı sunmak amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Senato Salonu’nda gerçekleştirilen protokol imza törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tahsin Tonkaz ve Prof. Dr. Niyazi Taşçı, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sami Güler, Olam Progıda Genel Müdürü Hakan Karakaş, Global Sürdürülebilirlik Müdürü Burcu Türkay ve Olam Progıda sürdürülebilirlik ekibi katıldı.

Rektör Prof. Dr. Akdoğan, “Temel görevi araştırma ve eğitim olan üniversitelerin meydana getirdiği bilgiyi topluma faydalı hale getirebilmesi için, bilgiyi uygulamalı bir biçimde kullanıp ürüne dönüştüren sanayi ile iş birliği yapması büyük önem arz etmektedir. Bu bağlamda yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası bazda gerçekleştirilen ortak proje ve araştırma faaliyetlerine destek sağlayarak yeni nesil üniversite olma yolunda ilerleyişimizi sürdürmekteyiz. Gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği hem öğrencilerimizin mesleki gelişimlerine hem bölge halkının gelişimine önemli katkılar sağlanacak hem de Olam Progıda ile yakın ilişki içerisinde yapacağımız ortak çalışmalar neticesinde bölgemizin en önemli tarım ürünü olan fındığın daha verimli bir şekilde üretilmesi ve işlenmesine vesile olacaktır. Bu düşüncelerle imzaladığımız bu protokolün Üniversitemiz ve Olam Progıda adına hayırlı olmasını temenni ediyorum.” şekilinde konuştu.

Olam Progıda Genel Müdürü Hakan Karakaş “Fındık Ordu önemli bir tarım ürünü olmakla birlikte Türkiye için de tarım ihracatında da çok önemli rolü olan bir ürün. Biz de Olam Progıda olarak hem sektör ile hem de Üniversite ile iş birliği yaparak Üniversitemizdeki akademisyenlerimizin de desteği ile öncelikli programlarımızdan biri olan sürdürülebilirlik konusunda Türk fındığına değer katmak istiyoruz. Böyle bir fırsat elde etmek bizim açımızdan da çok önemli.  Hocalarımızla ve öğrencilerimizle birlikte çalışarak bir ortak akıl üretmemiz noktasında bu iş birliği bizim için önem arz etmektedir. Uzun vadede sektörün ve çiftçimizin de büyük kazanımlarının olacağı bu iş birliği başta şirketimiz ve Ordu Üniversitesi adına, global ölçekte Türk fındığı adına umut verici bir iş birliğidir.” dedi.

ODÜ Basın

 

 

Tarihi : 07-02-2020 13:27:49 / Düzenleme Tarihi :12-02-2020 14:59:08