Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan’ın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” Kutlama Mesajı

Tarafsız, doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirerek halkın haber alma hakkını sağlamada, özgürlüklerin ilerlemesi ve kamuoyu oluşumunda, kamu hizmetlerinin toplum adına denetiminde büyük bir güce sahip olan basın, demokratik kültürün ayrılmaz bir parçasıdır. Bilgi edinme noktasında devletle halk arasında köprü vazifesi gören basın çalışanları aynı zamanda herkesin kendi düşüncesini kolayca ve rahatça belirtmesine, çağdaş bir toplumun tüm kuralları ve kurumlarıyla işlerlik kazanmasına vesile olmaktadır.

Basının başta milli konular olmak üzere her meseleye yapıcı ve sağduyulu bir tavırla yaklaşması, millet şuurumuzun sağlamlığı ve demokrasimizin güçlenmesi açısından oldukça önem arz etmektedir. Gazetecilerimizin sahip oldukları bu sorumluluk ile ilimizin ve ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak için olumlu rol üstlenmeye devam edeceklerine olan inancımız tamdır.

Bu düşüncelerle kalemini haktan ve toplumun menfaatinden yana kullanarak basın meslek etiği ilkelerinden ödün vermeden, sorumluluk duygusu içerisinde çalışan değerli basın mensuplarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.

Tarihi : 09-01-2020 16:43:54 / Düzenleme Tarihi :09-01-2020 17:44:46