ODÜ’de “Hakk’ın Sesi Mehmet Akif” Konferansı Gerçekleştirildi

Üniversitemizde Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Ersoy Argon tarafından “Hakk’ın Sesi Mehmet Akif” konferansı gerçekleştirildi.

Altınordu Belediyesi ve Üniversitemiz iş birliği ile düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Niyazi Taşçı, Altınordu Belediye Başkan V. Ahmet Akyurt, Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Altınordu Belediye Başkan V. Ahmet Akyurt “İstiklal Marşımızın yazarı Vatan Şairi Sayın Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında onu en yakından tanıyan, ailesinin bir ferdi olan kıymetli torunu Sayın Selma Ersoy Argon’u ağırlamaktan mutluluk ve onur duyuyoruz. Üstadı anlamak, onun şahsiyeti ve eserleri hakkında bilgi almak ve ayrıca tarih şuurunu artırmak için düzenlenen bu konferansın, geçtiğimiz hafta Ordulularla buluşturduğumuz ‘İstiklal’ adlı tiyatro oyununun pekiştirilmesi adına çok verimli olacağına yürekten inanıyorum. Bu vesileyle bugün burada bulunan Selma Ersoy Argon hanımefendi başta olmak üzere bizlere kapılarını açan ve iş birliği içerisinde programın düzenlenmesine katkı veren Ordu Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ali Akdoğan’a teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektör Akdoğan, “Bizim gibi gelişmekte olan ülkelerin en önemli görevlerinden biri çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek ve eğitmek, insanlarımızı bilgi ve kültürle donatarak belirli bir noktaya taşımaktır. En büyük kölelik, zihni köleliktir. Onun için bilgilenmek, kültürlenmek ve entelektüel birikimimizi sürekli geliştirmek zorundayız. Bu hususta Mehmet Akif’le ilgili birçok kitabı okumuş ve onu konu edinen kitap yazmış bir akademisyen olarak Akif’in inandığı, değer verdiği, onun gibi onurlu, şerefli, şahsiyetli, vatanına, milletine, dinine ve değerlerine bağlı insanlar yetiştirmemiz gerektiğine inanıyorum. Bu özel konferansın düzenlenmesinde öncü olan Altınordu Belediye Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Selma Ersoy Argon dedesi Mehmet Akif Ersoy’un doğumundan ölümüne kadar geçen süreci; özel hayatını, ailesine yazdığı mektupları ve birçok bilinmeyeni anlatarak şiirlerinden kesitler paylaştı.

Konferans sonrası Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan ve Altınordu Belediye Başkan V. Ahmet Akyurt, Selma Ersoy Argon’a çiçek ve plaket takdiminde bulundu.

Tarihi : 24-12-2019 12:52:12 / Düzenleme Tarihi :24-12-2019 13:52:43