Rektör Akdoğan’ın 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Mesajı

Üstün askeri dehası, takdire şayan liderliği ve çağın üzerinde öngörüsü ile bizlere, özgür ve bağımsız bir millet olarak yaşama onuru kazandıran Mustafa Kemal Atatürk, sadece ülkemizin değil aynı zamanda tüm dünyanın sevgi ve saygısını kazanmıştır. Tüm yaşamını vatanına ve milletine adayan Atatürk, ülkenin içinde bulunduğu zor şartlara rağmen, milletinden aldığı güç ile bağımsız ve millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik etmiştir.

Bizlere düşen görev, Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarının büyük bir inanç ve kararlılıkla, çok zor şartlar altında kurarak emanet ettikleri Cumhuriyetimizi korumak ve yükseltebilmek için aklın, bilimin ve çağdaşlığın yolundan ayrılmadan ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşımaktır. Atatürk’ün “Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır” sözleri ışığında gençlerimizi tarihini bilen, milli ve manevi değerlerine bağlı, vatanına, milletine ve bayrağına saygılı, fikri hür vicdanı hür bireyler olarak geleceğe hazırlamak da eğitim kurumları olarak en önemli görevlerimizden biridir.

Bu düşüncelerle vefatının 81’inci yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, dava arkadaşlarını, gazilerimizi ve vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.

Tarihi : 08-11-2019 16:41:22 / Düzenleme Tarihi :09-11-2019 17:02:21