Üniversitemiz 2019-2020 Akademik Yılı Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Üniversitemiz 2019-2020 Akademik Yılı Açılış Töreni Ankara Milletvekili, TBMM Milli Eğitim Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı, 61’inci Hükümet Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah İşler’in katılımı ile gerçekleştirildi.

Morfoloji binası konferans salonunda gerçekleştirilen törene Ordu Valisi Seddar Yavuz,  Ordu Milletvekilleri Ergün Taşçı, Metin Gündoğdu ve Cemal Enginyurt, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Fakülte Dekanları, Genel Sekreter V. Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sami Güler, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan tören Ordu Üniversitesi tanıtım filminin gösterimiyle devam etti. Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Ordu Üniversitesi modern ve her türlü ihtiyaca cevap verebilecek kapasiteye sahip yerleşkeleriyle; bilimsel, sosyal ve kültürel yaşamıyla Üniversitemizi tercih eden öğrencilerimize rahat, güvenilir, huzurlu ve kaliteli bir eğitim öğretim imkânı sunmaktadır. Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması 2019 Raporu’na göre Üniversitemizin öğrenci memnuniyetinde 123 devlet üniversitesi arasında 38’inci sırada yer almış olması, yine Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Raporu’nda da Ordu’nun 82 il arasında 17’nci sıraya yerleşmesi de bunun somut bir örneğidir. Gerçekleştirdiği nitelikli bilimsel çalışmalarla bölgesine rehberlik eden Üniversitemizde eğitim alacak olan öğrencilerimiz; ülkemizin kalkınmasına, bilimin ilerlemesine, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin aralıksız sürdürülmesine katkı sağlamakta ve sağlamaya devam etmektedir.” dedi.

Üniversite ve şehir bütünleşmesi noktasında gerçekleştirilen iş birlikleri ve ortak çalışmalardan söz eden Rektör Akdoğan, “Ordu Üniversitesinin bölgesinde, ülkesinde ve dünyada marka bir üniversite olabilmesi için girişimci, yenilikçi ve araştırmacı ruhumuzla yeni ve özgün fikirler ortaya koyarak şehir ve üniversitenin ortak yararına projeler ve iş birlikleri oluşturma gayreti içerisindeyiz. Yerel değerlerle bütünleşmiş bir eğitim kurumu modelini benimseyerek "Şehriyle Bütünleşen Üniversite" hedefimizden hiçbir zaman ayrılmadan ürettiğimiz bilgiyi toplum yararına sunmayı hedeflemekteyiz. Bu hedefler doğrultusunda göreve geldiğimiz günden itibaren şehirle ortak proje ve iş birlikleri gerçekleştirmeye başladık.” şeklinde konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak daha güzel bir Ordu inşa etmek için çalıştıklarını söyleyen Başkan Güler, “2006 yılında üniversitenin temelini atan bir kardeşiniz olarak böyle muhteşem bir topluluğu görünce duygulanmamak elde değil. Buranın bir çekim ve bilim merkezi olması için temennilerimizi o gün ifade etmiştik. Şimdi bunu görmenin mutluluğu içerisindeyim. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sizlerin güzel bir hayat yaşaması, öğrencilerimizin eğitim döneminde Ordu’dan güzel anılarla ayrılmaları için çalışıyoruz. Bu şehrin oluşmasında sizlerin büyük katkılarına ihtiyacımız var. Bunu birlikte gerçekleştireceğiz. Şehrin üniversitesi ile daha samimi, daha sıcak ilişkiler içerisinde olmasını arzu ediyoruz. Bundan sonraki süreçte ‘Düşünen Üreten Yarışan Ordu’ sloganı ışığında buranın bir bilim merkezi, üretim merkezi olması için de hep birlikte güzel çalışmalar yapmayı arzu ediyoruz.” dedi.

Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Ordu Üniversitesini 20 binin üzerine çıkaran ve yerleşke olarak bu seviyeye getiren kurucu rektöründen bugünkü rektörüne kadar bütün hocalarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyor, yeni eğitim döneminde bütün öğretim elemanlarımıza ve öğrencilerimize başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, “10 yıl önce Üniversitemiz hayal bile edilemezken bugün hem öğrenci sayısı hem de nitelik olarak, bugün geldiğimiz noktada Ordu Üniversitesinin gelişimi gerçekten de gurur verici bir gelişmedir. Yeni eğitim döneminin bilim adına güzel gelişmelere vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, “Bugün burada gerçekleştirilen açılış töreninde şehirle bütünleşmiş bir üniversite görüyorum. Sayın Rektörümüzün göreve başlamasıyla birlikte Ordu Üniversitesini şehirle buluşturmak gayreti içerisinde olduğunu gördüm. Ordu ile bütünleşen bir üniversite hem ilimize hem de Üniversitemize çok büyük değer katacaktır.” şeklinde konuştu.

Ordu Valisi Seddar Yavuz, “Uluslararası rekabette bizim bir adım öne geçebilmemiz, üniversitelerimizi inşa etmemiz daha çok insanımızı eğitmekten ve bilgi üretmekten geçmektedir. Ordu Üniversitesine ilk adımımızı attığımız andan itibaren başta devletimiz, hayırseverlerimiz ve iş adamlarımız üniversiteye sahip çıktılar ve üniversitenin gelişimine katkı sundular. Bu dönemde yönetici olmaktan, yapılan hizmetlerin yatırımların bir köşesinde bulunmaktan büyük bir onur duydum. Üreten, yarışan en önemlisi de rekabet eden bir Türkiye inşası için hep birlikte çalışmalıyız” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener’in şefliğinde müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Akademik Açılış Dersini Prof. Dr. Emrullah İşler Gerçekleştirdi

Program 61’inci Hükümet Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah İşler’in açılış dersi ile devam etti. İşler, “Türkiye’nin 21’inci Yüzyıldaki Konumu” konusunda gerçekleştirdiği söyleşide 21’inci yüzyılın Türkiye’nin asrı olacağını ifade etti. İşler, “Bu coğrafyada ayakta kalabilmek için güçlü, kararlı ve azimli olmak gerekir. Ancak bu şekilde gelecek yüzyılları şekillendirebiliriz.” dedi. Yıllara göre Türkiye’nin değişim ve dönüşüm süreçlerinden bahseden İşler; Arap Baharı, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişiminden söz ederek “Türkiye başlı başına bir vatandır. 81 milyon bu toprakların vatan olduğunu alçak 15 Temmuz saldırısında sokaklara çıkarak ve o alçakça saldırıya karşı koyarak göstermiştir. Ne yaparsa yapsınlar Türkiye 21’inci yüzyılda hedefe ulaşacaktır. Bunu başarmaya başladık; birlik, beraberlik ve kardeşliğimiz ile ayak bağı olan terörün de üstesinden gelerek bunu göstereceğiz.” dedi.  Türkiye’nin savunma sanayisinin büyük oranda geliştiğini belirten İşler, “Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada söz sahibi olduğu bir ülke haline geleceğiz. Bunu yaparken de kesinlikle ilkelerimizden taviz vermeyeceğiz.” diye ekledi.

İşler, “Daha fazla çalışmamız, üretmemiz ve bilime daha fazla yatırım yapmamız gerekir. Üniversitelerimizin sayısı 200’ü buldu, akademisyenlerimiz çalışıyor. Artık akademisyenlerimiz tek tuşa basarak her türlü akademik çalışmaya ulaşma imkanına sahip, bu imkanları ve fırsatları çok iyi değerlendirmemiz lazım. Dünyada ilk bine, ilk 500’e giren üniversite sayımızı artırmamız gerekir. Yüksek Öğretim Kurulumuz da kalitenin artırılması için ellerinden gelen gayreti gösteriyor.” şeklinde konuştu.

Açılış dersinin ardından Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Prof. Dr. Emrullah İşler’e hediye ve çiçek takdiminde bulundu.

Programın devamında gerçekleştirilen biniş giydirme töreninde profesörlük ünvanı alan öğretim üyelerine Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan ve Prof. Dr. Emrullah İşler; doçentlik ünvanı alan öğretim üyelerine ise Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can tarafından binişleri giydirildi. Ardından fakültelerinde bölümlerini kendi puan türünde birincilikle kazanan öğrencilere Rektör Akdoğan tarafından plaket takdimi yapıldı.

Açılış töreninin ardından fuaye alanında davetlilere ikramda bulunuldu.

ODÜ Basın

Tarihi : 08-11-2019 10:00:44