Üniversitemizde TÜBİTAK Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Üniversitemizde TÜBİTAK Bilgilendirme Günü kapsamında “AB Çerçeve Programları-Ufuk 2020 Tanıtım Programı” konferansı gerçekleştirildi.

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Fakülte Dekanları, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sami Güler ile akademik ve idari personel katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, insanın gelişimi için bilginin gerekli olduğuna dikkat çekerek “Bilgi en önemli insani bir güçtür ve bilgi olmadan gelişim ve ilerlemeden söz edilemez. İnsan, sahip olduğu bilgi birikimi ve ufku kadar büyük düşünebilir, büyük işler başarabilir. İnanıyorum ki biz de bilgiyle, araştırmayla ve cesaretlendirme ile önemli işler başarabilir, yeni şeyler ortaya koyabiliriz. Bugün burada gerçekleştirilecek bilgilendirme toplantısından elde ettiğimiz çıktılar aracılığı ile gerçekleştireceğimiz proje ve araştırmalarla genç nüfusumuzu harekete geçirebiliriz. Ordu Üniversitesinin ülkesinde ve dünyada marka bir üniversite olabilmesi için gerçekleştirilecek olan bilimsel araştırma ve projelere desteğimizin tam olduğunu belirtmek isterim.” dedi.

Gerçekleştirilen konferansta TÜBİTAK Uzmanları Dr. Ufuk Atay, Dr. Ebru Göncüoğlu ve İbrahim Çiçekli tarafından; Avrupa Birliği Çerçeve Programı ve Ufuk 2020 Programı ile üniversitelerin Ar-Ge potansiyelinin artırılmasına yönelik destek programı, hızlı destek programı, kariyer geliştirme programı, bilimsel ve teknolojik araştırma projelerini destekleme programı gibi birçok program hakkında bilgilendirme yapıldı.

Program sonrası Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan tarafından TÜBİTAK Uzmanları’na teşekkür belgesi takdim edildi.

ODÜ Basın

Tarihi : 10-10-2019 14:01:02 / Düzenleme Tarihi :10-10-2019 16:59:39