Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan “Kültür ve Sanat Çalışmaları” Ödülüne Layık Görülen Prof. Sabri Yener’i Tebrik Etti

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, “3’üncü Neşet Ertaş’ı Anma ve Kültür Sanat Etkinliği” kapsamında “Kültür ve Sanat Çalışmaları” ödülüne layık görülen Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener’i makamında kabul etti.

Cumhurbaşkanlığının himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesinin katkılarıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında “Kültür ve Sanat Çalışmaları” ödülüne layık görülen Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener’e ödülünü Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy verdi.

Dünyada isimleri öne çıkmış üniversitelerin, bilimsel çalışmalarının yanında sosyal ve kültürel alanlarda da güçlü olduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Üniversiteler, yürüttüğü bilimsel çalışmalar ile ulusal bilginin evrenselleşmesine katkı sağlarken aynı zamanda sanatsal etkinliklerle bilimsel gelişimi sağlayan zihinleri beslemelidir. Sanatla kaynaşmış, iç içe bir bilimsel anlayış; toplumun ve kültürün ihtiyaçlarının bilinmesi hususunda son derece önemli bir mercek işlevi görecektir. Bu bağlamda kültürel değerlerimizin geleceğe aktarımı noktasında gerçekleştirmiş olduğu önemli çalışmalarıyla ‘Kültür ve Sanat Çalışmaları’ ödülüne layık görülen Üniversitemiz Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener’i tebrik eder, sanat alanında gerçekleştireceği çalışmalarında başarılarının devamını dilerim.” dedi.

ODÜ Basın

Tarihi : 08-10-2019 12:48:11 / Düzenleme Tarihi :08-10-2019 13:50:24