“Kamu-Üniversite- Sanayi İş Birliği” Toplantısı Üniversitemizde Gerçekleştirildi

“Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği” programı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in katılımı ve Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan’ın moderatörlüğünde Üniversitemizde gerçekleştirildi.

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan’ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Fakülte Dekanları ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri, Genel Sekreter V. Prof. Dr. M. Kenan Şahin ile akademik ve idari personel katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Göreve geldiğim günden bu yana hem akademik hem idari ve diğer personelimizin mutluluğunu, huzurunu, güvenini sağlama ve barışa dayalı bir yapıyı geliştirme ve güçlendirme noktasında son derece özen gösterdiğimi bilmenizi isterim. Bununla birlikte içeride sağlayacağımız bu dayanışma ve aile olma bilincini Ordu Büyükşehir Belediye’miz ile, ilçe belediyeleriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, ilimizin kurum ve kuruluşları ile güçlendirerek Ordu Üniversitesinin bu şehir için güzel hizmetler gerçekleştirmesinin gayreti içerisinde olacağız. Bu bağlamda bir araya gelerek neler yapabiliriz, potansiyellerimiz nelerdir ve bunları ortaya koyup nasıl geliştirebiliriz noktasında düşüncelerimizi paylaşacağız. Başkanımızın  ‘Düşünen Ordu,  Üreten Ordu, Yarışan Ordu’ sloganı çerçevesinde biz de Ordu Üniversitesi olarak bu iklime katılacağız.” diye konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Temelini attığım üniversitede sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Şehir ve üniversite bizim için iki ayrı zenginlik. Amacımız, Üniversitemizin ve şehrimizin birlikte hareket etmesini sağlamak. Sizlerin entelektüel birikimi ve zenginliğinden mutlaka yararlanmamız gerekiyor. Ortak akıl ile birlikte üretim sağlamalıyız. Ordu fırsatları ve imkânları çok büyük olan bir şehir. İlin kendine yetebilen bir ekosistemi var. Ordu’nun geleceğini hep birlikte çizelim.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından kamu üniversite iş birliğinin geliştirilmesine yönelik gerçekleştirilebilecek proje ve çalışmalara ilişkin birçok konuda fikir alışverişinde bulunuldu.

ODÜ Basın

Tarihi : 03-10-2019 10:26:50 / Düzenleme Tarihi :03-10-2019 14:21:11