Rektör Yarılgaç’tan Öğrencilere YÖK Atlas Önerisi

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Yükseköğretim Kurulu tarafından önlisans ve lisans tercihi yapacak öğrenciler için geliştirilen YÖK Atlas’ın önemli bir rehber kaynak olduğunu belirterek meslek seçimlerine karar verme aşamasında öğrencilere bu sistemden faydalanmalarını önerdi.

Yükseköğretim Kurulu tarafından 2016 yılında kullanıma sunulan YÖK Atlas 23 Temmuz’da başlayan YKS tercih sürecinde adaylara, üniversitelere ait tüm bilgilerin bulunduğu bir kariyer rehberi sunuyor. Üniversite adaylarının meslek seçimlerini yaparken daha bilinçli karar vermesi amacıyla oluşturulan YÖK Atlas’ta üniversitelerin ilgili bölüm ve programlarına ait kontenjan, yerleşen, kayıt yaptıran, ek yerleşen, ek kayıt yaptıran sayılarına ait pek çok detaylı veri yer alırken aynı zamanda program atlası, mezun atlası, kariyer atlası seçenekler de adaylara karar verme aşamalarında kolaylık sağlıyor.

Yaşamın önemli dönüm noktalarından biri meslek ve kariyer seçimi olduğunu ifade eden Rektör Yarılgaç, “Ordu Üniversitesi; modern ve her türlü ihtiyaca cevap verebilecek kapasiteye sahip yerleşkeleriyle bilimsel, sosyal ve kültürel yaşamıyla Üniversitemizi tercih eden öğrencilerine rahat, güvenilir, huzurlu ve kaliteli bir eğitim-öğretim imkânı sunmaktadır. Geçtiğimiz hafta açıklanan Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması 2019 Raporu’na göre Üniversitemiz 123 devlet üniversitesi arasında öğrenci memnuniyetinde 38’inci sırada yer almış, yine Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Raporu’nda da ilimiz 82 il arasında 17’nci sıraya yerleşmiştir. Bu veriler ışığında Ordu Üniversitesinin hem üniversitesi hem de şehrinden memnun öğrenci profiline sahip olması bizler için gurur verici bir tablodur.  Üniversitemizin bu başarısı bizleri tercih edecek öğrenciler için önemli bir referans olacaktır. Bu bağlamda tarımdan sanata sağlıktan spora kadar birçok alanda eğitim imkanı sunan Üniversitemiz önlisans ve lisans programlarına ait tüm bilgilerinin yer aldığı YÖK Atlas programının öğrencilerimize tercih döneminde faydalı olacağına inanıyor, geleceklerine yön verecek seçimlerinin kendileri için hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

YÖK Atlas Erişim Linki : https://yokatlas.yok.gov.tr/ 

ODÜ Basın

Tarihi : 26-07-2019 13:12:53