Üniversitemizde “15 Temmuz Hain Darbesinin Tarihi Açıdan Önemi” Konferansı ve “15 Temmuz” Belgesel Gösterimi Gerçekleştirildi

 “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimizi Anma” programı kapsamında Üniversitemizde “15 Temmuz Hain Darbesinin Tarihi Açıdan Önemi” konferansı ve “15 Temmuz” konulu belgesel gösterimi gerçekleştirildi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Rektör V. Prof. Dr. Fikri Balta, Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Sadık Kılıç, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Zekai Tarakçı, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Tuğba Bayrak Özbucak, Genel Sekreter Prof. Dr. M. Kenan Şahin, akademik ve idari personel ile davetliler katıldı.

“15 Temmuz Hain Darbesinin Tarihi Açıdan Önemi” konulu konferansta Tarih Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ömer Erden “Bundan üç yıl önce devletimiz belki de tarihinin en büyük saldırısı ile karşı karşıya geldi. Bu durum darbeden öte bir şeydir. Bu Sevr Anlaşması’nı yeniden hayata geçirmeye yönelik bir kalkışmadır, bir ihanettir.” diyerek tarihte bu tür yapılanmaların olduğuna yönelik örnekler verdi. Erden, “Her bireyin 15 Temmuz’una,  şehitlerine, vatanına sahip çıkması gerekir. Biz Kurtuluş Savaşı’nda 80 bin,  1’inci Dünya savaşında yaklaşık 700 bin insanımızı şehit verdik. Bu insanlar gelecek nesilleri birilerine köle olmasın diye öldüler. Bugün biz buna sahip çıkmazsak yarın başka oyunlara maruz kalıp bazı ülkelerle aynı kaderi paylaşacağız. Güçlü bir devlet olmak için 15 Temmuz’a sahip çıkmamız gerekir. Aksi takdirde şehitlerimizin kanı ile sulanan bu vatanımızı yabancı devletlerin eline oyuncak olarak veririz. Bu yüzden mücadele etmemiz; irademize, birliğimize ve demokrasimize sahip çıkmamız gerekir.” dedi.

Konferans sonrası Rektör V. Prof. Dr. Fikri Balta,  gelecek nesillerin bu tür yapılanmalara aldanmaması için bilgili olmak gerektiğinin altını çizdi. Bu tür konferanslar aracılığı ile 15 Temmuz hadisesinin basit bir olgu olmadığının daha iyi anlaşıldığına dikkat çeken Prof. Dr. Fikri Balta, Doç. Dr. Ömer Erden’e teşekkür belgesi takdim etti.

Programın ardından Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi tarafından hazırlanan “15 Temmuz” konulu belgeselin gösterimi akademik ve idari personelin katılımı ile gerçekleştirildi.

ODÜ Basın 

 

Tarihi : 18-07-2019 15:55:53 / Düzenleme Tarihi :18-07-2019 20:08:37