4’üncü Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Yönetimi Kongresi Gerçekleştirildi

Üniversitemizin düzenleyiciliğini üstlendiği 4’üncü Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Yönetimi Kongresi Üsküdar Üniversitesinde gerçekleştirildi.

20-23 Haziran tarihleri arasında Üniversitemiz, Üsküdar Üniversitesi ve Uluslararası Stratejik Sağlık Araştırmaları Merkezi (USSAM) iş birliğinde gerçekleştirilen kongreye “Hasta Dostu Sağlık Hizmetleri ve Hastane” temasıyla sağlık bilimleriyle yönetim arasında ilişki kuran ve yaşam kalitesini ilgilendiren bilimsel çalışmaların yer aldığı kongrede 230 sözel ve 40 poster bildiri sunumu yapıldı.

Kongrenin açılış programında Üniversitemiz adına konuşma yapan Kongre Eş Başkanı Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Sedat Bostan daha önceki kongreler hakkında bilgiler verdi. Bostan, kongrenin temel amacının sağlık bilimlerinin yönetimle ilişki kuran her alanına hitap etmek olduğunu ifade ederek sadece sağlık kurumları yönetimi değil, bütün sağlık bilimleri alanlarının yönetimle ilişki kurduğu her türlü bilimsel çalışmaya kongrenin kapılarını açtıklarını söyledi.

Üsküdar Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen kongrenin Ordu Üniversitesi ve USSAM’la büyük bir uyum içerisinde gerçekleştirildiğini belirten Kongre Eş Başkanı Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Haydar Sur yaptığı konuşmada katılımcılara kongrenin gelişim sürecini aktardı.

4’üncü Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Yönetimi Kongresi’nin açılış konferansını veren Üsküdar Üniversitesi Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, sağlık yönetimi alanında yaşadığı tecrübelerden örnekler vererek hasta odaklı yaklaşımın önemine vurgu yaptı. Sağlık yönetiminin kavramsal değerinin şu anda tam olarak anlaşılmadığını düşündüğünü belirten Tarhan, “Bu anlaşılmadığı için de sağlık alanında sağlık hizmetlerinde yeteri kadar katkı sağlayamıyor.” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, ulusal ve uluslararası platformlarda yerli ve yabancı akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilen kongrenin sağlık alanındaki bilimsel çalışmalara ivme kazandırılması açısından önem arz ettiğini belirterek “Geçtiğimiz aylarda Üniversitemizde düzenlenen ‘Hasta Dostu Sağlık Hizmetleri ve Hastane Çalıştayı’ ile yine Üniversitemizin düzenleyiciliğini yaptığı ‘4’üncü Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Yönetimi Kongresi’ nde elde edilen çıktılar hasta odaklı yaklaşım ve sağlık yönetimi konularında Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ile Eğitim ve Araştırma Hastanesine sahip olan Üniversitemiz için yol haritası oluşturacaktır. Sağlık hizmeti alanında yeni paradigmaların konuşularak üzerine düşünce alışverişlerinin yapıldığı kongreye ev sahipliği yapan Üsküdar Üniversitesine ve kongrenin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim.” dedi.

Tarihi : 04-07-2019 11:02:22 / Düzenleme Tarihi :04-07-2019 15:49:23