Rektör Yarılgaç, TRT Radyosuna Konuk Oldu

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, TRT Trabzon Radyosu'nda yayınlanan “Köşe Bucak Karadeniz” programına konuk oldu.

Karadeniz Bölgesi’nde eğitim, kültür, sanat, bilim gibi konularda haftanın yedi günü yayın yapan TRT Trabzon Radyosu “Köşe Bucak Karadeniz” programının canlı yayınına telefonla bağlanan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç tercih dönemi yaklaşırken Ordu Üniversitesinin eğitim, barınma, sosyal imkanlar, doluluk oranları gibi birçok konu hakkında merak edilen soruları yanıtladı.

Rektör Yarılgaç, “Doğu ve batının arasında mavi ve yeşilin buluştuğu bir konumda yer alan Ordu Üniversitesi 12 Fakülte, 3 Enstitü, 1 Yüksekokul ve 10 Meslek Yüksekokulu ile eğitim faaliyetlerini başarılı bir şekilde sürdürmektedir. Kurulduğu 2006 yılında toplamda 4 bin öğrencisi bulunan Üniversitemiz 24 bine ulaşan öğrenci sayısı ile bugün 5 bine yakın öğrenciyi mezun eder hale gelmiştir. 13 yıl gibi kısa bir sürede akademik ve idari birimleri, her geçen dönem artan öğrenci sayısı ve fiziki büyümesi ile gelişimini sürdüren Üniversitemiz, bu gelişimi ile hem bilim dünyasına hem insanlığa hem de çevresine çok önemli katkılar sağlamaktadır.” diye konuştu.

2019-2020 eğitim döneminde Ordu Üniversitesine 5 bine yakın kontenjan verildiğini belirten Rektör Yarılgaç, “Ülke kalkınması ve gelişimine katkı sağlayacak, ulusal ve uluslararası platformlarda söz sahibi olacak bilim ve iş insanları yetiştirmeye yönelik açmış olduğumuz programları ile her geçen dönem artan doluluk oranları üniversitemizi tercih edilen bir üniversite konumuna ulaşmıştır.”

Ordu’nun güvenli bir şehir olmasının yanı sıra ulaşım, barınma imkanları ve alternatiflerinin de yüksek bir şehir olduğunu vurgulayan Rektör Yarılgaç, "Ordu, öğrencilerimizin kendilerini bir aile ortamında hissedebileceği bir şehirdir. Bununla birlikte ulaşım imkanlarının son derece düzgün olan ilimizde Avrupa’nın denize açılan tek havaalanı konumunda olan Ordu-Giresun havaalanı Üniversitemiz Cumhuriyet Yeleşkesi’ne 10 dakika mesafededir. Bu özelliği ile Üniversitemize hem karayolu ile hem de havayolu ile ulaşım kolay bir şekilde sağlanmaktadır." diye fade etti.

Uluslararası standartlardaki yapı kalitesi, özgün mimarisi, çevre düzenlenmesi ile dikkat çeken Ordu Üniversitesinin, öğrencilerine ayrıcalıklı bir eğitim-öğretim ve sosyal ortam sunduğuna dikkat çeken Rektör Yarılgaç şöyle konuştu: “Zengin kütüphane olanakları, bilişim altyapısı, geniş-bant internet bağlantısı, merkezi kantin ve kafeteryaları bulunan Üniversitemizde öğrencilerimizin hem ders çalışacağı hem de sosyalleşebileceği alanlar mevcuttur. Ordu Üniversitesinin tüm eğitim birimleri ile öğrencilerin akademik gelişimlerini ve mesleki hayatlarında gerekli olan alt yapıyı hazırlamak için özel çaba sarf etmekte, diğer bölüm ve programlarda olduğu kadar özel yetenek ile alım yapan fakültelerinde sınavlarına yoğun ilgi ve başvuru yapılmaktadır. Bununla birlikte iki yıl eğitim veren meslek yüksekokullarımızda da sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman ihtiyacını giderme noktasında öğrencilerimiz için gerekli olan teorik ve pratik alt yapı oluşturulmaktadır. Mezun olan öğrencilerimiz Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden iş teklifleri alıp buralarda istihdam edilmektedir.  Biz de Ordu Üniversitesi olarak Mezunlar Koordinatörlüğümüz aracılığı ile öğrencilerimizin istihdam edilmeleri noktasındaki çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.” dedi.

Yayın sonunda TRT Trabzon Radyosu “Köşe Bucak Karadeniz” programında iki hafta boyunca farklı konuklarla canlı bağlantılar gerçekleştirilerek Ordu Üniversitesinin tanıtımının yer alacağı programların yapılacağı bilgisi verildi.

ODÜ Basın

Tarihi : 01-07-2019 17:33:57 / Düzenleme Tarihi :25-07-2019 10:22:38