Üniversitemiz Tıp Fakültesinde Mezuniyet Heyecanı

Üniversitemiz Tıp Fakültesi 2018-2019 eğitim dönemi mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Tıp Fakültesi Morfoloji binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Tevfik Noyan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nülüfer Erbil, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hakan Timur, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Mesut Saka, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim elemanları tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisinin ardından mezun olan öğrenciler adına konuşma yapan Tıp Fakültesi dönem birincisi Merve Bingöl “Böylesi anlamlı bir günde meslek hayatımıza ve dolayısıyla hekimliğimizin var olma amacı olan, insana dair kaygılar taşımak, tıbbiyenin temeli olan ‘etik’ kavramından ileri gelmektedir. Ayrıca her birey için ‘sağlık hizmetinin’, temel insan haklarından biri olarak kabul edildiğini ve bunu sunmakla yükümlü olmanın bize verdiği görevi aklımızdan hiç çıkarmayacağız. Önce pratisyen hekimlik ve sonrasında uzmanlığa giden, eğitim sürecimizin bir ürünü olan bu yolda, en önemli aracımız ‘bilgi’ olacaktır. Ulu Önder'in ifade ettiği gibi, ‘Bilgi, genç beyinlere insanlığı saymayı, ulus ve ülkeyi sevmeyi, bağımsız yaşamayı öğretir. Bağımsızlık tehlikeye düştüğünde, onu kurtarmak için tutulması gereken en doğru yolu bekleyen okuldur. Ancak, yurdu ve ulusu kurtarmaya çalışanların seçtiği yolda ve yürüyüşte birer namuslu uzman, birer onurlu bilge olmak gerekir.” Bu düşüncelerle bizlere daha fazla özen göstererek bilgi ve tecrübe bakımından eksiklik hissettirmeyen hocalarıma teşekkür eder, bugün benimle beraber mezun olan meslektaşlarıma yer alacakları görev ve mevkilerinde başarılar dilerim.” dedi.

Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Tevfik Noyan, “Bugün Fakültemizin 3’üncü dönem mezunları olan 41 genç hekimimizin mezuniyet sevincine ortak olmak için toplanmış bulunuyoruz. Altı yıllık zor bir eğitim sürecini tamamlayan genç tıbbiyeli meslektaşlarımın sevinç ve gurur günü bugün. Bugün genç hekimlerimizle birlikte onların daima yanlarında olan, dualarını esirgemeyen, doğumundan bugüne kadarki yaşam sürecinde çocuklarını koruyucu kanatları altına alan çok kıymetli anne, baba ve aile üyelerinin mutluluk günü. Çok kıymetli doktor anne, babaları ve aileleri, gayretleriniz ve fedakarlıklarınızdan dolayı sizleri kutluyorum. Sevgili meslektaşlarım, mesleğinizi icra ederken unutmamanızı isteyeceğim en önemli ilkelerden birinin sizden şifa ve derman bekleyen hastalarınızın ruh ve bedenlerine dokunacak ustalıkla hastalıklarına çözüm bulmanız olacaktır. Sizlere tavsiyem hayatta her şeyin en iyisini yapmaya çalışın, tutkularınız olsun, gelecekle ilgili hayalleriniz olsun, hayal kurmaktan vazgeçmeyin. Unutmayın bilgi en önemli hazinedir. Özgüvene sahip olun, egonuz küçük, kalbiniz büyük, zihinleriniz berrak olsun. İyi insan olun, adil olun, merhametli ve vicdanlı olun. Bu duygu ve düşüncelerle mezuniyetinizin kutlu, gönlünüzün mutlu, yolunuzun ve bahtınızın açık olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “2006 yılında sadece 180 dönümlük bir orman arazisi üzerine kurulan Üniversitemiz 13 yıl gibi kısa bir süre içerisinde hem fiziki hem de akademik manada gelişen ve gelişmeye devam eden bir üniversite haline gelmiştir. 2011 yılında eğitim yolculuğuna başlayan Tıp Fakültesinde aldıkları eğitim sonucu bugün sağlık ordusuna katılacak olan 41 genç hekimimiz topluma en iyi şekilde hizmet edecektir.  Altı yıllık zorlu eğitimi tamamlayıp hekim olmaya hak kazanan sevgili gençlerimiz, sorumluluğunuz öncelikle insan sağlığını korumak, hastaları tedavi etmek ve yapacağınız bilimsel çalışmalarla insanlığa hizmet etmektir. Bugün, bu salonda mesleğe başlarken edeceğiniz Hipokrat yemini, sizlerle insanlık arasında yapılan bir sözleşme niteliğindedir.  Mesleğinizi sürdürürken insan sevgisi size rehber olsun, hastalarınızı ailenizden biriymiş gibi kabul edin. Hiçbir zaman şefkatinizi ve merhametinizi hastalarınızdan esirgemeyin. İnsan ilişkilerinde var olmasını istediğimiz sevgi, saygı, hoşgörü, fedakârlık ve sabır hekimler için çok daha önemli değerlerdir. Bu özel gün vesilesi ile öğrencilerimizin kıymetli ailelerine, Tıp Fakültesi öğretim elemanlarımıza ve emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, öğrencilerimize hayat boyu başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından video gösterimi ile devam eden mezuniyet programında Tıp Fakültesini derece ile tamamlayan öğrencilere plaketleri verildi. Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş birinci Merve Bingöl’e, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ikinci Osman Nuri Bayrak’a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta üçüncü Aylin Kahyaoğlu’na plaketlerini verdi. Tören, öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesi, hekimlik yemini ve mezuniyet keplerinin atılmasının ardından sona erdi.

ODÜ Basın

Tarihi : 28-06-2019 18:52:02 / Düzenleme Tarihi :28-06-2019 20:11:56