Üniversitemiz Ziraat Fakültesinde Mezuniyet Heyecanı

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi 2018-2019 eğitim öğretim dönemi mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Morfoloji binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fikri Balta, Prof. Dr. Tevfik Noyan, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Zekai Tarakçı, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Mezun olan öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştiren Ziraat Fakültesi birincisi Elanur Daştan, “Bugün Ordu Üniversitesinden mezun olurken bütün hayallerimi gerçekleştirmiş olarak gidiyorum. Hiçbir zaman desteğini esirgemeyen aileme,  bilgi ve tecrübelerini bizlerden eksik etmeyen hocalarımıza ve değerli arkadaşlarıma teşekkür ederim.” dedi.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, “Genç ve dinamik mühendis ve mimar meslektaşlarım, uzun ve yorucu bir eğitim süreci sonunda bugün mezun olarak meslek hayatına başlıyorsunuz. Sizleri bugünden sonra da zorlu bir meslek hayatı bekliyor. Ülkemiz ve dünya tarımına önemli katkılar sunacağınızdan eminim. Görev alacağınız tüm sektörde mevcut sistemi her zaman bir adım öteye götürme gayretinde olursanız sizden sonraki nesillere daha müreffeh bir yaşam sunmuş olursunuz.  Bu düşüncelerle üzerinizde emeği olan ailelerinize, akademisyenlerimize ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a teşekkür ederim.” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Ülkemizdeki tarımsal ürünlere yönelik birçok bilimsel çalışmaya imza atan Ziraat Fakültemiz, yürüttüğü saha araştırmalarıyla evrensel ve çağdaş gelişmeye katkıda bulunmakta; ileri düzeyde bilimsel çalışma ve araştırma yaparak bilgi ve teknoloji üretmekte; ulusal ve uluslararası alanda gelişme ve kalkınmaya destek olarak yurt içi ve yurt dışı kurumlarla işbirliklerini sürdürmektedir. Her eğitim biriminde gerçekleştirdiği bu çalışma anlayışıyla gerek bölgesel anlamda gerekse ülke sathında adım adım büyüyen Üniversitemiz; 23 bin öğrencisi, akademik ve idari personeli ile birlikte ilimizin önemli değerleri arasında yerini almış bulunmaktadır. Üniversitemizin ülkemiz kurumları arasındaki hak ettiği yere ulaşabilmesi ve güçlü bir üniversite olması noktasında akademisyenlerimizin bilimsel alanda göstermiş oldukları başarılı faaliyetler bizleri bugünlere taşımıştır. Sevgili öğrenciler, sizler her zaman Ordu Üniversitesi ailesinin birer ferdisiniz. Buradan ayrıldıktan sonra da kurumumuzu en iyi şekilde temsil edeceğinize olan inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle bundan sonraki yaşamınızda her şeyin gönlünüzce olmasını diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyor, en kalbi duygularla sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından Ziraat Fakültesinden derece ile mezun olan öğrencilere plaket verildi. Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç fakülte birincisi Elanur Daştan’a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta fakülte ikincisi Rafia Gül Akça’ya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan Hilmi Tunahan İspir’e plaketlerini verdi.

Tören, kendi bölümlerinde dereceye giren öğrencilere anı belgesinin verilmesi, Gıda Mühendisliği Bölümü’nün yemini, mezuniyet kütüğüne plaket çakılması ve mezuniyet keplerinin atılmasının ardından sona erdi.

ODÜ Basın

Tarihi : 20-06-2019 10:02:53