19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Satranç Turnuvası ODÜ'de Gerçekleştirildi

19 Mayıs Milli Mücadele’nin 100’üncü yıl etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen satranç turnuvasının açılışı gerçekleştirildi.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen açılış programına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan,  Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç,  akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Mustafa Genç, “Valiliğimiz önderliğinde ve Ordu Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz spor etkinliklerinden biri de Milli Mücadele’nin 100’üncü yılı kapsamında gerçekleştirmiş olduğumuz etkinliklerden biri de bugün burada açılışını gerçekleştireceğimiz satranç turnuvasıdır. Tüm spor organizasyonlarında kurumumuz ile gerçekleştirmiş oldukları iş birliğinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a teşekkür ediyor 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen turnuvamıza katılan tüm sporculara başarılar diliyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Pascal, ‘Satranç tahtası insan zihninin jimnastik salonudur.’  sözü ile satranç oyununun mantıksal pratiklerin gelişim ve dinamizm kazandığı bir oyun olduğunun altını çizmiştir. Aydınlık yarınların habercisi gençlerin; yaşamsal motivasyonlarını arttıran, sorgulayıcı bir zihinsel metodoloji elde etmelerini sağlayan ve geleceği tasavvur etme noktasında önemli katkılar sunan satranç, ulusal hafızamızın güçlenmesine ve eleştirel pedagojik bir anlayış zeminine oturan bilimsel hareket alanının genişlemesine yönelik işlevler üstlenmektedir. Bugün gerçekleştirilecek olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen satranç turnuvası da genç zihinlerin ulusal değerler ve mantıksal pratiklerle donatılmasını sağlayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle düzenlenen bu turnuvanın tarih, mantık ve mücadele ekseninde farkındalık oluşturmasını arzu ederken bu çerçevede gençlerimizin önemli çıkarımlar yapmasını temenni ediyor ve yarışmacılara başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından başlayan satranç turnuvasında farklı yaş gruplarına ait pek çok öğrenci gerçekleştirilen karşılaşmalarda birbirleri ile yarıştı.

ODÜ Basın

Tarihi : 17-05-2019 15:33:52 / Düzenleme Tarihi :23-05-2019 14:00:10