Üniversitemizde Peyzaj Mimarlığı Günü Kutlandı

13 Mayıs Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü, düzenlenen çeşitli etkinliklerle Üniversitemizde kutlandı.

Kutlama programı Ziraat Fakültesi Şahin Dere Konferans Salonunda akademik ve idari personelin katılımı gerçekleştirilen söyleşi ile başladı. Alanlarında yetkin peyzaj mimarları ve öğretim elemanlarının yer aldığı söyleşi sonrasında öğrencilerin Peyzaj Kulübü etkinlikleri kapsamında Yoroz Kent Ormanı Yürüyüşü sırasında çektiği fotoğraflardan oluşan sergi ziyaret edildi.

Program kapsamında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta’nın katılımı ile günün anısına Ziraat Fakültesi bahçesine zeytin ağacı dikildi.

Ordu Üniversitesinin önemli günlerde gerçekleştirdiği etkinliklerle bilimsel paradigmalar ile toplumsal duyarlılıkları bir araya getirdiğini ifade eden Rektör Yarılgaç, “13 Mayıs Peyzaj Mimarlığı Günü kapsamında düzenlenen bu tür etkinlikler ile Ordu Üniversitesi her alanda hatırlanan önemli günleri bilimsel ve sosyal farkındalık çalışmaları ile kutlamaktadır. Bu kutlamalar Üniversitemizin peyzaj mimarlığı alanına verdiği önemi gösterirken teorik bilgiler ışığında toplumsal fayda temalı etkinlikler de mimarinin zeminin yer alanda ‘insan’ unsurunu önemsediğini göstermektedir. Bu vesileyle bu çalışmaların gerçekleştirilmesinde emeği geçen akademisyenler ile öğrencilere teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

ODÜ Basın

Tarihi : 14-05-2019 12:48:16 / Düzenleme Tarihi :14-05-2019 16:22:45