Üniversitemiz ile Portekiz’in Köklü Üniversiteleri Arasında İş Birliği

Üniversitemiz ile Portekiz’in ilk ve tek denizcilik üniversitesi olan Escola Superior Náutica Infante D. Henrique Enautica ve Deniz Harp Okulu Escola Navalda arasında Erasmus+ anlaşması imzalandı. Ayrıca Lizbon Üniversitesi Güzel Sanatlar ve İşletme Fakülteleri ile ilerleyen zamanlar gerçekleştirilebilecek iş birliklerine yönelik ön görüşmelerde bulunuldu.

Yükseköğretimde kalitenin artırılması, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ve iş dünyası ile iş birliğini güçlendirilmesi, öğretim elemanı ve öğrenci hareketliliğinin artırılması, bireylerin kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi, istihdam olanaklarının artırılması ve ortak bilimsel faaliyetlerin geliştirilmesini amaçlayan Erasmus Plus Değişim Programı çerçevesinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Escola Superior Náutica Infante D. Henrique Enautica ve Deniz Harp Okulu Escola Navalda’ya iş birliği protokolü imzalamak amacıyla ziyaret gerçekleştirdi. Rektör Yarılgaç’a ziyaret esnasında Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Nihat Sezer Sabahat ve Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Erasmus Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Nihan Şenbursa eşlik etti.

Portekiz’in İlk ve Tek Denizcilik Fakültesi ile İş Birliği

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ve Escola Superior Náutica Infante D. Henrique Enautica Üniversitesi Rektörü Luis Filipe Baptista yaptıkları toplantıda iki üniversite arasında hem öğrenci hem de öğretim elemanı hareketliliğinin başlangıcı olan iş birliği protokolüne imza atıldı.

Rektör Yarılgaç’ın Ordu Üniversitesinin kuruluşundan bugüne olan hızlı gelişiminden bahsettiği toplantıda her iki üniversitenin Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği bölümlerinin eğitimleri, ders programları ve deniz stajı konusunda bilgiler verilerek iki kurum arasında ilerleyen yıllarda ortak AB projesi gerçekleştirilebileceğine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantı sonrası Üniversitemiz Heyetine Makine ve Seyir Simülasyon Merkezleri gezdirilerek bilgiler verildi.

1823 Yılında Kurulan Deniz Harp Okulu Escola Naval ile Anlaşma İmzalandı

Rektör Yarılgaç, Escola Naval okulunun Müdürü ve Başkanı Tuğ Amiral Mário José Simões Marques ve her iki kurumun heyetlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Erasmus+ kapsamında Portekiz’in köklü üniversitelerinden olan deniz harp okulu Escola Naval ile Üniversitemiz arasında iş birliği protokolüne imza atıldı.

Toplantıda Tuğ Amiral Mário José Simões Marques, Escola Naval ile ilgili bilgiler verdikten sonra; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç da Ordu Üniversitesinin gelişimi ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Bununla birlikte ilerleyen yıllarda Escola Naval’a askeriye ya da sahil güvenlik alanında devam etmek isteyen öğrencilerin yönlendirilmesi, Horizon 2020 ve gerçekleştirilebilecek ortak AB projeleri konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Lizbon Üniversitesi Güzel Sanatlar ve İşletme Fakülteleri ile Ön Görüşme Yapıldı

İmzalanan protokollerin ardından Rektör Yarılgaç ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Nihat Sezer Sabahat Lizbon Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesini (Belas Artes ULisboa) ziyaret etti. Profesör Ilidio Salteriiro ile güzel sanatlar alanında yapılacak olan öğrenci hareketliliğine yönelik ön görüşme yapıldıktan sonra Fakülte binasında incelemelerde bulunularak Fakültenin fiziki koşulları, teknik alt yapısı ve öğrenci çalışmaları hakkında bilgi alındı ve kısa sürede öğrenci hareketliliğine yönelik Erasmus anlaşması yapılması yönünde görüş birliğine varıldı.

Lizbon Üniversitesi İşletme Fakültesi (ISEG)’ yapılan ziyarette ISEG Dekan Yardımcısı Dr. Jose Manuel Verissimo okulun uluslararası akreditasyonları ve uluslararası anlaşmaları hakkında bilgi vererek İngilizce bölümlerinde Ordu Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesiyle iş birliğine açık olduklarının belirtti. Sonrasında Fakültenin derslikleri, kütüphanesi ve konferans salonlarında incelemelerde bulunuldu.

Ordu Üniversitesinin uluslararası ölçekte çok boyutlu ve sistematik ortaklıklarla küresel çerçevede tanınırlığını arttırdığını belirten Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Kurulduğu günden bu yana geçen zaman diliminde gerçekleştirdiği uluslararası anlaşmalar ile hem bilimsel alt yapıyı güçlendirme hem de bilginin evrenselleşerek toplumsal kullanımını mümkün kılma prensibi ile hareket eden Üniversitemiz bir dünya vatandaşı üniversite olarak önemli iş birlikleri kurmakta ve görüşmeler gerçekleştirmektedir. Bu kapsamda Portekiz’in ilk ve tek denizcilik üniversitesi olan Escola Superior Náutica Infante D. Henrique Enautica ve Deniz Harp Okulu Escola Navalda ile Üniversitemiz arasında Erasmus+ anlaşmasının imzalanması ve Güzel Sanatlar ile İktisadi İdari Bilimler Fakültemiz özelinde Lizbon Üniversitesi Güzel Sanatlar ve İşletme Fakülteleri ile ilerleyen zamanlar gerçekleştirilebilecek iş birliklerine yönelik de önemli görüşmeler gerçekleştirilmesiyle Üniversitemizin denizcilik, sanat ve işletme bilimleri alanında ortaya koyduğu çalışmaların evrensel çerçevede bilinirliği artarken karşılıklı öğrenci ve personel değişim hareketlilikleriyle de Ordu Üniversitesi, bilgi ve kültür elçisi misyonunu üstlenecektir. Bu çerçevede imzalanan anlaşmanın ve gerçekleştirilen görüşmelerin Üniversitemize hayırlı olmasını temenni ediyor, bizleri misafir eden Portekiz’in güzide Üniversitelerine de teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

ODÜ Basın

Tarihi : 09-05-2019 15:09:20