ODÜ’den Üniversite- Sanayi İş Birliğine Yönelik Protokol

Üniversite- sanayi iş birliği kapsamında Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Otomotiv Teknolojisi Programı ile 8 otomotiv firması arasında protokol imzalandı.

Ordu Üniversitesi İktisadi İşletme Turizm Uygulama Restoranı’nda düzenlenen protokol imza törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, TBMYO Müdürü Prof. Dr. Kürşat Korkmaz, akademik ve idari personel ile otomotiv firmalarını temsilen Ateş Otomotiv, Bayram Otomotiv, Akten Otomotiv, Ford Altaş, Autoking Ordu ve Baştuğ Otomotiv yetkili müdürleri katıldı.

Gerçekleştirilen imza töreninde TBMYO Müdürü Prof. Dr. Kürşat Korkmaz Otomotiv Teknolojisi Programı 2’nci sınıf öğrencilerinin mesleki bilgi ve görgülerinin artırılmasını amaçlayan protokol ile firmaların mevcut teknik donanım ve personellerinden istifade edilerek daha donanımlı otomotiv teknikerlerinin yetiştirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Temel görevi araştırma ve eğitim olan üniversitelerin meydana getirdiği, muhafaza ettiği ve paylaştığı bilgiyi topluma faydalı hale getirebilmesi için, bilgiyi uygulamalı bir biçimde kullanıp ürüne dönüştüren sanayi ile iş birliği yapması gerekmektedir. Ordu Üniversitesi olarak kurumumuzda yürüttüğümüz eğitim-öğretim faaliyetleri ile öğrencilerimize kazandırdığımız bilimsel uygulamaların sanayiye aktarılmasına son derece önem vermekteyiz. Üniversitemiz, meslek yüksekokullarında bulunan laboratuvar ve tesislerle nitelikli bilimsel çalışmalar gerçekleştirip uluslararası düzeyde ve uygulamaya yönelik çalışmalara öncelik verirken imzalanan bu tür protokollerle de sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman eksikliğinin giderilmesi noktasında öğrencilerini sektöre hazırlamaktadır. Bu bağlamda, 2013 yılından beri Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Otomotiv Teknolojisi Programı ile 8 otomotiv firması arasında yürüttüğümüz bu uygulamalı eğitim faaliyetinden son derece iyi dönüşler alarak sektörle öğrencilerimiz arasındaki ilişkinin artmasına katkı sağlamaya devam etmekteyiz. Bu düşüncelerle imzaladığımız bu protokolün katılımcı tüm firmalara ve Üniversitemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

ODÜ Basın

Tarihi : 11-04-2019 13:57:53