Rektör Yarılgaç, Fatsa Yerleşkesi’nde Akademik Personel ile Bir Araya Geldi

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi ve Fatsa Meslek Yüksekokulu akademisyenleri ile bir araya geldi.

Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesinde gerçekleştirilen toplantıda Yükseköğretim Kurulu tarafından daha önce açıklanan üniversite izleme değerlendirme ana kriterleri; eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, proje ve yayın, uluslararasılaşma, bütçe ve finansman, topluma hizmet ve sosyal sorumluluk gibi konularda neler yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Ayrıca toplantıda Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi ve Fatsa Meslek Yüksekokulunda yapılan çalışmalar değerlendirilerek öğrenci sorunları, fiziki ve akademik yapılanma ile gerçekleştirilebilecek yeni projeler üzerine konuşuldu.

Ordu Üniversitesinin Yüksek Öğretim Kurulunun belirlemiş olduğu kalite standartları dahilinde ve evrensel ölçütler çerçevesinde gelişimine devam ettiğinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Teori ile pratiğin eklemlendiği akademik birimlerimiz, sektörel bazda yoğunlaştırılan eğitim ve öğretim modellerini kalite standartlarını esas alan bir anlayışla sürdürmektedir. Teknik ve bilimsel projelerle ulusal katma değere katkı sunan, toplumsal sorumluluk çalışmalarıyla yurttaş yararını gözeten çalışmalar gerçekleştiren ve bilimsel bilgiyi de küresel ölçekte kullanıma sunan eğitim birimlerimiz gerek sağlam kurumsal kültürleri gerekse sahip oldukları yetkin akademik personelleriyle gelişimlerini sürdürmektedir. Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi ve Fatsa Meslek Yüksekokulumuz gerçekleştirdiği bilimsel çalışmaların yanı sıra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan yetkilendirmelerle de Türkiye genelinde alanında sayılı eğitim kurumlarından biri olarak Ar-Ge faaliyetlerini sürdürmekte ve denizcilik eğitimi başta olmak üzere katkı sunduğu her alanda önemli çalışmalar gerçekleştirmektedir. Bu nitelikler çerçevesinde gelişimini sürdüren bu birimlerimiz üretken ve uluslararası alanda rekabet edici özelliklerle uyum içerisinde yoluna devam etmektedir. Tüm bu çalışmalarda ve kurumsal niteliklerin sağlam temeller üzerine oturmasında emeği geçen Fatsa Deniz Bilimleri ile Fatsa Meslek Yüksekokulu akademik ve idari personeline teşekkür ediyorum.” dedi.

ODÜ Basın

Tarihi : 04-04-2019 16:52:15 / Düzenleme Tarihi :04-04-2019 18:02:45