ODÜ’de “Mehmet Akif, Çanakkale Zaferi ve İstiklal Marşı” Programı Gerçekleştirildi

19.03.2019

Üniversitemizde Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıl dönümü dolayısıyla “Mehmet Akif, Çanakkale Zaferi ve İstiklal Marşı” konulu program gerçekleştirildi.

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Konser Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fikri Balta ve Prof. Dr. Tevfik Noyan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Sadık Kılıç, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Necip Fazıl Duru, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Abdullah Eren, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen, Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü ile Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinin katkılarıyla gerçekleştirilen programda Türk Dili Edebiyatı Bölümü Arş. Gör. Dilara Karakaş “Mehmet Akif ve İstiklal Marşı” konulu bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından Mehmet Akif Ersoy’un seçilmiş şiirleri olan “İtiraf, Zulmü Alkışlayamam, Dinle, Ati ve Bülbül” öğrenciler tarafından okundu.

Programın devamında Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Türkçe Eğitimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hüseyin Mutlu tarafından “Çanakkale Zaferi” konulu konuşmanın gerçekleştirilmesinin ardından “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiir okundu.

Program Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğrencileri tarafından günün anlam ve önemine dair türkülerin seslendirilmesinin ardından sona erdi.

ODÜ Basın

Tarihi : 19-03-2019 12:08:35