ODÜ’de Türk Sanat Müziği Konseri

14.03.2019

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Türk Sanat Müziği Topluluğu tarafından “Türk Sanat Müziği” konseri gerçekleştirildi.

Tıp Fakültesi Morfoloji binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa  Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ordu Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fikri Balta ve Prof. Dr. Tevfik Noyan, Eğitim Fakültesi Dekanı V. Prof. Dr. Sadık Kılıç, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, Genel Sekreter M. Kenan Şahin, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Şefliğini Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener’in gerçekleştirdiği konser iki bölüm şeklinde düzenlendi. Konserin ilk bölümde Hicazlar Peşrev,  Bülbül gibi Pür Oldu Cihan Nağmelerinden, Mani Oluyor Halimi Takire Hicabım, Çözmek Elimde Değil Gönlümü Senden Kadın gibi pek çok hicazkar eser seslendirildi. Mahur ve nikriz eserlerin yer aldığı ikinci bölümde ise Mahur Peşrev, Yemenimde Hare Var, Hala Kanayan Kalbimi Aşk Ateşi Dağlar, Deli Gönül ve Bir Destan Dolaşır Bolu Dağını eserleri icra edildi.

Konser sonrası konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Üniversitesinin 13 yıllık süre içerisindeki gelişiminin kayda değer olduğuna vurgu yaparak “Ordu Üniversitesi artık gerek fiziki gerekse bilimsel alt yapısıyla, öğretim elemanlarıyla ve öğrencileriyle, ülkemizin geleceğine kattığı güzelliklerle ve yetişmiş insan gücü ile her geçen dönem daha üst seviyelere çıkarak gelişimine devam etmektedir. Bu vesile Sayın Rektörümüze, Rektör Yardımcılarımıza, Fakülte Dekanları ile öğretim elemanları ve idari personelimize teşekkür ediyorum. Ayrıca gerçekleştirmiş oldukları bu güzel dinletiden dolayı da koro şefi Prof. Sabri Yener’e, koro ekibine ve orkestraya teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Programın Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener’e çiçek takdim etmesinin ardından sona erdi.

ODÜ Basın

Tarihi : 14-03-2019 11:54:58 / Düzenleme Tarihi :14-03-2019 16:12:53