ODÜ’de “Bilim Dünyasında Kadın Olmak” Paneli

11.03.2019

Üniversitemizde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında “Bilim Dünyasında Kadın Olmak” konulu panel ve müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Konser Salonu’nda gerçekleştirilen programa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Sadık Kılıç, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Toplumsal Cinsiyet Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nalan Arabacı, Merkezin kuruluşu ve gerçekleştirilen çalışmalardan bahsederek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün önemine dair dinleyicilere bilgiler verdi. Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Bahar Sarıboğa ve Doç. Dr. Sercan Özkeleş tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisi ile devam eden programda “Bilim Dünyasında Kadın Olmak” konulu panel gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nülüfer Erbil, Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Sevil Işık ve Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Sebiha Kablay; Dr. Öğr. Üyesi Nalan Arabacı moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde dünyada ve Türkiye’de bilimsel çalışmaları ve buluşları ile öne çıkan kadın bilim insanlarının hayat hikayeleri paylaşıldı. Ardından panelistler, kendilerinin bilim dünyasında yer alma süreçlerinden bahsederek gerek eğitim sürecinde gerekse mesleki yaşamlarında kadın olarak yer almanın ne gibi avantaj ya da dezavantajları olduğundan söz ederek mesleki yaşamlarındaki deneyimlerini dinleyiciler ile paylaştılar.

Programın sonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan panelistlere ve müzik dinletisini gerçekleştiren öğretim elemanlarına teşekkür belgelerini takdim etti.

ODÜ Basın

Tarihi : 11-03-2019 10:35:21 / Düzenleme Tarihi :11-03-2019 11:58:34