Üniversitemiz, Devlet Üniversiteleri Arasındaki Başarısını Sürdürüyor

07.03.2019

Üniversitemiz, akademik teşvik performanslarının değerlendirildiği 2019 Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralaması’nda (DÜS)  116 devlet üniversitesi arasında 69’uncu sırada yer aldı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel’in hazırlamış olduğu 2019 Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralama (DÜS) raporunda öğretim elemanlarının akademik teşvik komisyonlarınca onaylanan projelerinin puanlarına göre fakülte ve akademisyenlerin başarı sıralamaları yer alıyor. Türkiye’deki devlet üniversiteleri ve bu üniversitelere bağlı fakültelerin akademik teşvik performanslarına yer verilen bu raporda Üniversitemiz 116 devlet üniversitesi arasında 69’uncu sırada yer alırken 2006’dan sonra kurulan üniversiteler sıralamasında 63 üniversite arasında 25’inci sıraya yerleşti.

Fen Edebiyat Fakülteleri Arasında 2’nci Sırada

Ulusal ve uluslararası alanda gerçekleştirdiği bilimsel faaliyetlerini her geçen yıl artıran Ordu Üniversitesinin 2019 yılı akademik teşvik performans raporuna göre Fen Edebiyat Fakültesi, değerlendirmeye alınan 50 devlet üniversitesi arasında 2’nci sırada yer alırken Tıp Fakültesi 50 üniversite arasında 23’üncü, Diş Hekimliği Fakültesi ise 25 üniversite arasında 10’uncu sıraya yerleşti.

Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralaması raporunun Üniversitemiz akademisyenlerinin akademik anlamda ne düzeyde aktif olduklarını yansıtması açısından oldukça önemli olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, bu sıralamanın üniversitelerin ve fakültelerin güncel bir resmini ortaya koyduğunu ifade etti. Rektör Yarılgaç, “Üniversitelerdeki araştırmacıların akademik faaliyetlerinin yoğunluk göstergesini göz önüne sermesi bakımından dikkate değer olan bu rapor, yürütülen bilimsel faaliyetlerde akademik dünyaya rehberlik etmektedir. Üniversitemizin söz konusu rapora göre değerlendirmeye alınan 116 devlet üniversitesi arasında 69’uncu; 2006 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında 25’inci; Fen Edebiyat Fakülteleri arasında 2’nci sırada yer alması bilim camiasında bir adım daha öne çıktığımızın göstergesidir. Üniversitemiz bünyesinde bölgemizin ve ülkemizin gelişimine katkı sağlaması amacıyla yürütülen ve her yıl artarak devam devam eden nitelikli ulusal ve uluslararası çalışmalar, bundan sonraki yıllarda yapılacak sıralamalarda daha üst noktalara kısa sürede çıkacağımızın şimdiden ilk işaretlerini vermektedir. Bu düşüncelerle bilimsel çalışmalarıyla Üniversitemizin gelişimine, ülkemizin kalkınmasına, gençlerimizin eğitim ve öğretimine katkı veren tüm akademisyenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

ODÜ Basın

Tarihi : 07-03-2019 12:41:37 / Düzenleme Tarihi :07-03-2019 13:49:43