“İŞKUR Kampüste” Projesinin İlk Adımı Bakan Selçuk'un Katılımıyla Üniversitemizde Atıldı

28.02.2019

Ordu Valiliği, Ordu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Üniversitemiz iş birliği ile düzenlenen “İŞKUR Kampüste” etkinliği Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un katılımı ile gerçekleştirildi.

Morfoloji binası Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ordu Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Ordu Milletvekilleri Dr. Şenel Yediyıldız, Metin Gündoğdu, Ergün Taşçı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanı Hilmi Güler, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fikri Balta ve Prof. Dr. Tevfik Noyan, Genel Sekreter M. Kenan Şahin, Fakülte Dekanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

İŞKUR’un tanıtım filmi ile başlayan programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Ordu Üniversitesi, gerek akademik üretimi ve birikimiyle gerekse öğrenci kulüplerinin kariyer etkinlikleriyle gençlerimizin aklı ve kalbi temel alan liderler, yöneticiler ve çalışanlar olması için gelişimini sürdürmektedir. Kariyer organizasyonları gerçekleştirerek teorik alanla uygulama sahasının paydaşlarını bir araya getiren, uygulama alanlarını yerleşkelerine taşıyarak ya da gençlerin sahaya inmesini sağlayarak etkin bir eğitim sürecini başat kılmaktadır. Araştırma ve uygulama laboratuvarlarıyla denemek ve yanılmanın aslında yaşamsal bir motivasyon kaynağı olduğunu akıllara kazıyan, çevre, sağlık, sosyal paylaşım ve yurttaş bilinci noktasında gerçekleştirilen eğitim yöntemleriyle de gönüllere toplumsal vicdanı nakşeden Ordu Üniversitesi, sadece iş odaklı değil tüm bir yaşamsal alanı kapsayan bir kariyer planlamasını esas almaktadır. Bu değerler ve ölçütler ışığında kariyer planlamalarını yapan gençlerimizin istekleri, İŞKUR’un da nitelikli istihdam ve güçlü gelecek vizyonuyla birleşince ulusal kalkınma hedeflerimizin de güçlü bir biçimde gerçekleşmesine zemin hazırlayacaktır. Dolayısıyla kariyer, istihdam, iş ve çalışma yaşamı noktalarında İŞKUR’un gerçekleştirdiği bu çalışma oldukça önemlidir. Gençlerimizin bu toplantılarda gerçekleştirilen konuşmaları dinlemeleri, soruları varsa sormaları, burada anlatılanlar ve ulusal kalkınma perspektifi ışığında kendi gelecek planlamalarını kontrol etmeleri oldukça faydalı olacaktır. Bu vesileyle etkinliğin gerçekleştirilmesinde öncü olan ve Üniversitemize teşrifleriyle bizleri onurlandıran Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’a ve bu faydalı çalışmada emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Güçlü gelecek ve nitelikli istihdamın sağlanması amacıyla düzenlenen ‘İŞKUR Kampüste’ etkinliğinin hayırlı ve başarılı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

İŞKUR’un yıllara göre gerçekleştirdiği istihdamlar hakkında bilgi veren İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, “2018 yılında Sayın Bakanımızın ve tüm paydaşlarımızın seferberliğiyle 1 milyon 247 bin 308 istihdamına aracılık ettik. 2002 yılında İŞKUR’un gündeminde üniversitelilerin istihdamına yönelik bir konu yoktu ama binlerle ifade ettiğimiz üniversitelilerin istihdamında 2018 yılında 210 bin 359 üniversiteli gencimizin istihdamına aracı olduk.” dedi. 2007-2017 yılları arasındaki üniversiteli istihdamından bahseden Uzunkaya, “Genç istihdamı dünyanın en önemli meselesi. 4 milyonun üzerinde genç istihdamının olduğu başka bir Avrupa ülkesini göstermeniz mümkün değil. Üniversite mezunlarımızın iş gücüne katılım oranı yüzde 80’lerdedir. Üniversitelerde daha belirgin olarak yer alacağımızı belirterek gerçekleştirilen ‘İŞKUR Kampüste’ programımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Ordu Valisi Seddar Yavuz, “ Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir değişim ve dönüşüm yaşamıştır. Bu değişim ve dönüşümün bir örneğini de bugün görmekteyiz. Sayın Bakanımızın destek ve himayelerinde özellikle değerli üniversite öğrencilerimizin kariyerle buluşması bakımından İŞKUR’un Üniversitemizde olması bu değişim ve dönüşümün en önemli göstergelerinden bir tanesidir.  Artık kapıların kapalı olduğu değil bütün kapıların halka açıldığı bir devletten bahsediyoruz. Bu vesile ile Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Bakan Selçuk: “Siz gençlerimizi ‘İŞKUR Kampüste’ etkinliği ile her alanda başarıya ulaşmanız için hedefe yönlendirmeyi, attığınız her adımda da destek olmayı amaçlıyoruz.”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk gerçekleştirdiği konuşmasında “İŞKUR Kampüste projemiz ile geleceği şekillendirirken sizlere bir nebze olsun yol ve yön göstermek istiyoruz. Biliyoruz ki ülkemizin ilerlemesini ve kalkınmasının en temel yolu eğitimden geçiyor. Sizlerin daha yetenekli, daha yetkin ve daha verimli işlerde çalışabilecek ve daha liyakat insanlar olarak yetişmenize bağlı olarak ülkemiz kalkınacak. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde biz hükümet olarak değerlerine, bayrağına, özgürlüğüne sahip çıkan siz cesur gençlerin potansiyeline her zaman inandık ve inanmaya da devam ediyoruz. Biliyoruz ki değerleriyle, ilimle ve bilimle yetişen bir gençlik, bizi daha güzel yarınlara taşıyacak. Biz, siz gençlerle ilgili programlarımızı üretirken, bunları sadece masa başında değil, sahaya inerek ve sizleri dinleyerek oluşturmak istiyoruz. Bakanlığımız hassasiyetle üzerinde durduğu konulardan biri de bilindiği gibi gençlerin istihdamı. İstihdam her anlamda önemli ama biz özellikle gençlerimizin istihdamını çok önemsiyoruz. İŞKUR Kampüste etkinliği ile de 81 ilimizde eğitimden iş hayatına geçişteki desteklendirme ve bilgilendirme faaliyetlerini yapmayı hedefliyoruz. Siz gençlerimizi bu İŞKUR Kampüste etkinliği ile her alanda başarıya ulaşmanız için hedefe yönlendirmeyi, attığınız her adımda da destek olmayı amaçlıyoruz. Ordu’da bugün bu etkinliği gerçekleştirmenin çok büyük bir mutluluğu içerisindeyim” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin son 10 yılda gençlerin istihdam artışında OECD ülkeleri arasında birinci sırada yer aldığını belirten Bakan Selçuk, “Verilere bakıldığı zaman biz son 10 yılda gençlerin istihdam artışında OECD ülkeleri arasında birinci sırada yer almaktayız. Söz konusu dönemde ülkemiz 582 bin gencin istihdama katılmasını sağlarken, Avrupa’da genç istihdamı 4 milyon azaldı. Yine Avrupa Birliği ülkelerinde genç iş gücü 4 buçuk milyon azalırken, bizler genç iş gücü sayımızı 1 milyon kişi arttırdık. Yine Eurostad verilerine göre Türkiye yükseköğretim mezunu iş gücünü ve istihdamını da en yüksek oranda artıran bir ülke. Bu rakamlar bize nicelik olarak arttığımızı ve kuvvetlendiğimizi ifade ediyor.” dedi.

Açılışın ardından öğleden sonra gerçekleştirilen programda Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Ömer Yücel, ilham verici konuşmalar kapsamında öğrenciler ile buluştu. Programın devamında ise iş arama becerileri ve kurum tanıtımı hakkında sunum gerçekleştirildi.

ODÜ Basın

Tarihi : 28-02-2019 18:13:27 / Düzenleme Tarihi :01-03-2019 19:08:10