Rektör Yarılgaç’a 2018 Mali Yılı Faaliyetleri Hakkında Bilgi Verildi

08.02.2019

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a 2018 mali yılı içerisinde gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi verildi.

Senato Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ın yanı sıra; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, Genel Sekreter, Doç. Dr. Mehmet Kenan Şahin, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Sedat Çakmak ve idari personeller katıldı.

Ordu Üniversitesinin gelir ve harcamaları, bütçesi, yatırım projeleri ile araştırma projelerine ait bilgilerin yer aldığı sunumda son üç yıla ait veriler üzerinden karşılaştırmalar yapılarak sonuçların nasıl daha iyi hale getirilebileceği üzerine değerlendirmeler yapıldı. Toplantıda hem Üniversitemiz hem de dış kurumlar tarafından desteklenen araştırma projelerinin sayısını artırma, araştırmacıların proje fikirlerini hayata geçirmek üzere onları yönlendirme ve bilgilendirme amacıyla Proje Ofisi Koordinatörlüğü kurulması gerektiğine dikkat çekildi. Ayrıca çalışmaları devam etmekte olan 2020-2024 Stratejik Planı çalışma takvimi hakkında bilgilendirme yapıldı.

Tasarruf tedbirleri kapsamında belirli bütçe kalemlerinin harcamalarında yaşanan azalmadan duyduğu memnuniyeti ifade eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, reel ihtiyaçların tespit edilerek birim ihtiyaçlarının asgari düzeyde karşılanması gerektiğini, bu sayede kamuda tasarrufun sağlanabileceğini ve burada en büyük görevin Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına düştüğünü belirtti. Rektör Yarılgaç, “Üniversitemizin orta ve uzun vadeli stratejilerini tüm birimlerle iş birliği yaparak belirleyen Strateji Geliştirme Daire Başkanlığımız tarafından 2018 mali yılı içerisinde yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmenin yapıldığı bu toplantıda göreve geldiğimiz günden beri sahip olduğumuz tasarruf bilincinin kaynakların etkin, ekonomik ve verimli kullanımı noktasında gerçekleştirilmiş olduğunu görmek bizleri mutlu etmektedir. Bununla birlikte dinamik, girişimci bir üniversite olarak bölgesel, ulusal ve uluslararası alanlardaki etkisini artırmayı amaçlayan Ordu Üniversitesi, eğitim ve araştırma kalitesini sürekli hale getirme ve çıktılarını toplumsal faydaya dönüştürme felsefesini 2020-2024 Stratejik Planı ile devam ettirerek bilimde öncü olmayı, ulusal ve uluslararası alandaki paydaşlar ile iş birliği ve iletişim ağı kurmayı; bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel yaşamına katkıda bulunmayı sürdürecektir.” dedi.

ODÜ Basın

Tarihi : 08-02-2019 11:52:32 / Düzenleme Tarihi :08-02-2019 16:26:48