ODÜ’den “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” Kampanyasına Destek

06.02.2019

81 ilde eşzamanlı olarak düzenlenen ve trafikte yaya önceliği bilincinin yaygınlaştırılması amacı ile Üniversitemizde “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” etkinliği gerçekleştirildi.

Üniversitemize yakın bir konumda bulunan Sağra Meydan Kavşağı’nda gerçekleştirilen programa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fikri Balta, Prof. Dr. Tevfik Noyan, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından ''Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın'' sloganıyla 2019 yılının ''Yaya Öncelikli Trafik'' yılı ilan edilmesi ve ülke genelinde farkındalık faaliyetleri yapılmasının kararlaştırılmasıyla birlikte “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” etkinliği bugün 81 ilde eş zamanlı olarak yapıldı. Trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacı ile gerçekleştirilen farkındalık programında Üniversitemiz de yer aldı. Üniversitemiz yakınlarında bulunan Sağra Meydan Kavşağı’nda düzenlenen programda Üniversitemiz öğrencileri ve pek çok katılımcı konu hakkında bilgilendirildi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “İstatistiklere göre ülkemizde yılda 7 binin üzerinde kişinin hayatını kaybetmesine ve 300 bin vatandaşın yaralanmasına neden olan birçok trafik kazası meydana gelmektedir. Yayalara özgü gerçekleşen kazalara çözüm bulabilmek için alınan yoğun güvenlik önlemlerinin yanı sıra İçişleri Bakanlığımız tarafından trafik kazalarını en aza indirmek ve farkındalık oluşturmak için düzenlenen birçok kampanyaya ek olarak  ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’  sloganıyla yeni bir kampanya başlatıldı. Biz de Ordu Üniversitesi olarak sürücüler için yaya önceliği bilincini oluşturmak, yayalar için de yaya geçitlerinin kullanımını teşvik etmek amacıyla başlatılan bu önemli kampanyanın bir parçası olduk. Can güvenliğinin her şeyden önemli olduğu düşüncesiyle programın 81 ilde eşzamanlı olarak düzenlenmesini sağlayan İçişleri Bakanlığımıza, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile bu etkinliğe hassasiyet gösterdikleri için öğrencilerimize teşekkür ediyor, bu kampanyanın ülkemiz için hayırlı bir başlangıç olmasını temenni ediyorum.” dedi.

 

ODÜ Basın

Tarihi : 06-02-2019 14:42:37