Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı 2018 - 2019 Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

05.02.2019

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a 2018 yılında gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi verildi.

Senato Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Genel Sekreter Doç. Dr. Mehmet Kenan Şahin, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Tuncay Özay ve birim personelleri katıldı.

Üniversitemiz öğrencilerine ve personellerine 2018 yılında sağlık, spor, kültürel ve sosyal alanda sunulan hizmetler hakkında sunumun yapıldığı toplantıda beslenme ve diyetisyen hizmetleri, psikolojik danışmanlık ve rehberlik ile sağlık alanındaki altyapılarının sağlamlaştırılması noktasında önceki yıllara göre hizmet alan kişilerin sayısında artış olduğuna dikkat çekildi. Bununla birlikte toplantıda öğrencilerin sosyal kültürel gelişimine katkıda bulunarak onları demokratik katılımcı ve sorumluluk alabilen bireyler olarak yetişmesinde yardımcı olmak amacıyla kurulan öğrenci kulüplerinin 2018 yılı etkinlikleri ile 21 spor takımı bulunan Üniversitemizin önemli başarılar elde ettiğine değinildi.

Toplantıda ayrıca Engelli Öğrenci Birimi tarafından 2018 yılında engelli öğrencilere yönelik düzenlenen faaliyetler hakkında bilgi verilerek Üniversitemizin 2018 yılında Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni’nde “Mekanda Erişebilirlilik” ödülüne aday olmaya hak kazandığına ve 2019 yılı hedefleri arasında “Engelsiz Üniversite” bayrakları ile ödüllendirilen üniversitelerden biri haline gelmek amacıyla mekanda erişilebilirlik göstergesi olan “Turuncu Bayrak” ve sosyal kültürel faaliyetler göstergesi olan “Mavi Bayrak” ödüllerini kazanmak için çalışmaların devam ettiğine vurgu yapıldı.

Gerçekleştirilen sunum sonrası açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Öğrencilerin sağlık, kültür, spor ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanarak sosyal durumlarının iyileşmesine, yeteneklerinin ve kişiliklerinin sağlıklı bir şekilde gelişmesine imkan verecek hizmetleri sunmak ve onları ruhsal-bedensel sağlıklarına özen gösteren bireyler olarak yetiştirmek, birlikte düzenli ve disiplinli çalışmak, dinlenme ve nitelikli eğlenme alışkanlıkları kazandırma amacını taşıyan Üniversitemiz, 31 öğrenci kulübü ile gerçekleştirdiği etkinliklerle faaliyetlerini sürdürmektedir. 24 saat yaşayan kampüs hedefinde hareket eden Üniversitemiz bu  etkinliklerle sosyal ve dinamik bir eğitim öğretim anlayışını hem öğrencilerimiz hem de personelimizle paylaşarak sadece derslik ile sınırlı bakış açısını genişletmektedir.  Aynı zamanda öğrencilerinin çeşitliliğinin ve farklılığının bilincinde olan Üniversitemiz kültürel açıdan duyarlı ve erişilebilir bir kampüs oluşturmanın öneminin farkına vararak engelli öğrencilere destekleyici ve iyi kaynaklarla donatılmış bir ortam sağlamakta; onların akademik başarı ve eğitimlerinin önündeki kısıtlamaları kaldırma, birey olarak bağımsızlıklarını geliştirmelerine yardımcı olma misyonuyla hareket etmektedir. Bu bağlamda 2018 yılında birçok etkinliğin gerçekleştirilmesini üstlenen Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı 2019 yılında da öğrencilerimizin kültür, sanat ve spor gelişimine katkı sağlamaya devam edecektir.” diye konuştu.

ODU Basın

 

Tarihi : 05-02-2019 15:54:46 / Düzenleme Tarihi :05-02-2019 16:58:36