Rektör Yarılgaç’tan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Aslan’a Ziyaret

01.02.2019

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü görevine yeni atanan Prof. Dr. Ersan Aslan’ı ziyaret ederek “2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” kapsamında üniversitelerde gerçekleştirilecek olan etkinlikler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle 2019 yılının "Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı" olarak ilan edilmesinin ardından Kırıkkale Üniversitesi tarafından koordine edilen ve İslam kültür ve medeniyetinin daha iyi anlaşılmasını sağlamak ve yeni nesillere en doğru şekilde aktarmak için ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından çeşitli organizasyonlar düzenlenmeye başlandı. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ın gerçekleştirmiş olduğu ziyarette Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü görevine yeni atanan Prof. Dr. Ersan Aslan ile söz konusu program kapsamında Üniversitemizde ve diğer üniversitelerde gerçekleştirilecek etkinlikler üzerine konuşuldu. “2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” programı çerçevesinde Üniversitemizde panel, seminer ve konferans gibi etkinlikler ile birlikte Sosyal Bilimler Araştırma Dergisi’nin Prof. Dr. Fuat Sezgin’e özel dergi sayısının çıkarılması,  Üniversitemizde bulunan bir alana isminin verilmesi ve İslam Bilimleri ve Teknoloji Tarihi Müzesi’ne öğrencilere yönelik geziler düzenlenmesi gibi pek çok faaliyet düzenlenecek.

Prof. Dr. Fuat Sezgin’in anılacağı programların düzenlenmesine yönelik koordinatörlük rolünü üstlenen Kırıkkale Üniversitesi ile yapılacak çalışmalarla ilgili istişarelerde bulunmaktan ve Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü görevine yeni atanan Prof. Dr. Ersan Aslan’ı ziyaret etmekten hem mutluluk hem de onur duyduğunu ifade eden Rektör Yarılgaç, “Prof. Dr. Fuat Sezgin gibi milli bir değere sahip olmuş olmak ve onun hatırasını yaşamını adadığı bilim ve kültür alanında gerçekleştirilecek etkinliklerle yad etmek, gençlerin onun bakış açısını anlamlandırması noktasında oldukça önemlidir.  Üniversiteli öğrencilerin Prof. Dr. Fuat Sezgin’in ideallerle ve maneviyatla dolu yaşamıyla ilgili bilgiler edinmesi geleceklerine yön vermelerinde etkili olacaktır. Kırıkkale Üniversitesinin koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek "Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı" etkinlikleri kapsamında Ordu Üniversitesi de gerçekleştireceği panel, seminer ve konferansın yanı sıra  Sosyal Bilimler Araştırma Dergisi tarafından çıkaracağı Prof. Dr. Fuat Sezgin özel sayısı  ile hem ulusal hem de uluslararası bilim hazinesine silinmeyecek bir eser kazandıracaktır. Böyle bir literatür kaynağıyla Prof. Dr. Fuat Sezgin, bilimsel ve toplumsal çerçevede sarsılmaz bir yer edinmiş olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle koordinatörlük rolünü üstlenen Kırıkkale Üniversitesine ve görevine yeni atanan Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan’a başarılar diler, tebriklerimi sunarım” dedi.

ODÜ Basın

Tarihi : 01-02-2019 16:21:02 / Düzenleme Tarihi :01-02-2019 17:21:21