“2018 Eskişehir Heykel Ödülü” ODÜ’ye

07.01.2019

Eskişehir Sanat Derneği tarafından düzenlenen ödül töreninde “2018 Eskişehir Heykel Ödülü”ne layık görülen Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mine Değirmenci Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ı makamında ziyaret etti.

Sanata hizmet edenler ve sanatta başarıları ile öne çıkmış sanatçılar için düzenlenen 17’inci Eskişehir Sanat Derneği ödül töreninde “2018 Eskişehir Heykel Ödülü” Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mine Değirmenci’ye verildi. Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a makamında gerçekleştirmiş olduğu ziyarette Değirmenci, her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelmiş ödül töreninde resimden heykele, şiirden tiyatroya kadar sanatın her alanında ödül verildiğini ve heykel alanında ödül almaktan Ordu Üniversitesi adına onur duyduğunu belirterek Eskişehir Sanat Derneği’ne teşekkür etti.

Akademik ve bilimsel çalışmaları ile ön plana çıkan Ordu Üniversitesinin sanat alanında gerçekleştirmiş olduğu çalışmalarıyla da adından söz ettirdiğini ifade eden Rektör Yarılgaç, “Dünyada isimleri öne çıkmış üniversitelerin, bilimsel çalışmalarının yanında sosyal alanlarda da güçlü oldukları görülmektedir. Bu bağlamda Üniversitemiz; kültürel ve sanatsal alanlarda yürüttüğü ve ev sahipliği yaptığı projelerin yanında sanatın birçok dalında aldığı ödüllerle de ulusal ve uluslararası alanda başarıyla temsil edilmektedir. Aynı zamanda devlet ve vakıf üniversitelerinde aktif eğitim veren 16 heykel bölümünden biri olmanın yanı sıra Karadeniz Bölgesi’nde açılan ilk heykel bölümü unvanına sahip olan Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü tarafından gerçekleştirilen özel çalışmaların bu tür organizasyonlarda ödüllendirilmesi bizleri de mutlu etmektedir. Bu vesile ile Eskişehir Sanat Derneği tarafından 17’incisi düzenlenen  ‘Sanat Ödülleri’ töreninde heykel alanında ödüle layık görülen Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mine Değirmenci’yi tebrik eder, sanat alanında gerçekleştireceği çalışmalarında başarılarının devamını dilerim.” diye konuştu.

ODÜ Basın

Tarihi : 07-01-2019 10:27:37 / Düzenleme Tarihi :07-01-2019 11:30:08