“Derece Mezunları 9’uncu Sergisi” ODÜ Ev Sahipliğinde Sanatseverlerle Buluştu

28.12.2018

Üniversitemiz ev sahipliğinde ve Ordu Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen Üniversitelerarası Kurul Sanat Dalları, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakülteleri “Derece Mezunları 9’uncu Sergisi” nin açılışı gerçekleştirildi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi’nde açılışı yapılan sergiye Ordu Vali Yardımcısı Adem Öztürk, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu Belediye Başkanı Celal Tezcan, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekai Tarakçı, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, eski Kültür Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, 12 farklı üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğretim elemanları, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim elemanı ve öğrencilerinin müzik dinletisi ile başlayan serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Nihal Kafalı, “ Bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilen ve fakültelerinden derece ile mezun olan öğrencilerimizin çalışmalarını bir araya getiren bu sergi Türkiye’nin birbirinden değerli Güzel Sanatları Fakültelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilmektedir. En son Erciyes Üniversitesinde yaptığımız toplantıda Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı bu etkinliğe ev sahipliği yapmak istedi, bizler de çok büyük bir mutlulukla kabul ettik. Bu vesile ile Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına ev sahipliği için ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş’a bu etkinliğe vermiş olduğu desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Ordu Üniversitesinin 12 yıllık bir üniversite olmasına rağmen, bu sergi gibi birçok önemli etkinliğe ev sahipliği yapacak seviyede kendini ispatlamış, ayakları üzerinde durabilen yeni nesil bir üniversite olduğunu ifade eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Ordu Üniversitesi gerçekleştirmiş olduğu çalışmalarıyla bölgesine, ülkesine ve insanlığa hizmet eden bir üniversite olma seviyesine ulaşmıştır. Dünyada isimleri öne çıkmış üniversitelerin, bilimsel çalışmalarının yanında sosyal alanlarda da güçlü oldukları görülmektedir. Bu bağlamda akademik ve bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan Üniversitemiz; kültürel ve sanatsal alanlarda yürüttüğü ya da ev sahipliği yaptığı projelerle bu konudaki etkinliğini sürdürmeye devam etmektedir. Ordu’yu bir sanat şehri, bir kültür şehri yapmak, kamu kuruluşları ve özel kuruluşlarla birlikte el ele vererek sanatı yükseltip yüceltmek kurumumuzun temel hedefleri arasında yer almaktadır. Bu çerçevede bizler ortaya çıkan sanatsal çalışmaların ne kadar değerli olduğunu, bir emek gerektirdiğini ve söz konusu eserlerin uzun süreçler sonucunda ortaya çıktığını bilmekteyiz.” şeklinde konuştu.

Ordu Üniversitesi bünyesinde pek çok sanatsal ürün ve faaliyet ortaya konulurken aynı zamanda önemli sanatçı ve sanat eserlerinin öğrenciler ve sanatseverlerle buluşturulduğunu belirten Rektör Yarılgaç, “Her yıl sanat ve tasarım alanlarından dereceyle mezun olan öğrencilerin çalışmalarını sergilemek üzere farklı bir üniversitede düzenlenen Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Derece Mezunları 9’uncu Sergisi’nin Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilmesi bizler için sevindirici bir gelişmedir. Bilgi, beceri ve bireysel yaratıcılığın ön plana çıkarılarak desteklendiği, çağdaş bir anlayış temelinde yürütülen emek dolu çalışmaların yer aldığı bu sergide eserlerini bizlerin beğenisine sunan katılımcılarımızı çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, serginin gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta Ordu Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına ve sergiye teşriflerinden dolayı 12 farklı üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlarına teşekkür ediyorum.” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, “Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür sanatsal faaliyetleri sadece Ordu merkezinde değil aynı zamanda Ünye ve Fatsa’daki sanatseverlerle de buluşturma gayreti içerisindeyiz.  Büyükşehir binamızın içerisinde bulunan bu sergi salonu 365 günün 12 ayı her gün gezilebilir konumdadır. Ordu Üniversitesinin ev sahipliğinde ve bizim de farklı katkılarla desteklediğimiz, Güzel Sanatlar Fakültelerinden derece ile mezun olan öğrencilerimizin değerli eserlerinin yer aldığı bu sergi de bizler için önem arz etmektedir. Bu serginin 9’uncusunu Ordu’da gerçekleştirmek bizler için ayrı bir önem taşımakla birlikte bu alandaki iş birliklerinin bizler için ne kadar önemli olduğunun da bir göstergesidir. Valiliğimiz, kaymakamlıklarımız ve çalışanlarımız bu noktada gerekli katkıyı sundukları gibi biz de bu iş birliklerini Üniversitemiz ve diğer birimlerle sürdürmeye devam edeceğiz. İnancım odur ki şehirler kendilerini tanıtabilmek adına bu ve bunun gibi etkinlikleri sürdürmelidirler. Bu vesile ile başta Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına, Valiliğimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Ordu Vali Yardımcısı Adem Öztürk, “Ordu Üniversitesi, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve farklı üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültesinin katılımı ile gerçekleştirilen bu sergi aynı zamanda Ordu’nun sanata ne kadar değer verdiğinin önemli bir göstergesidir. Ordu Valiliği olarak farklı kurumlarla özellikle de Üniversitemizle gerçekleştirilebilecek bu tür iş birliklerine her zaman açık olduğumuzu ve her türlü desteği vereceğimizi belirtmek isterim. Ülkemizin Güzel Sanatlar Fakültelerinden başarı ile mezun olmuş öğrencilerimizi ortaya çıkardıkları bu eserlerden dolayı tebrik ediyor, Ordu Üniversitesi Rektörlüğüne ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına gerçekleştirmiş oldukları bu değerli etkinlikten dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından 30 farklı üniversitenin katılımı ile 90’nın üzerinde eserin yer aldığı sergi gezildi. “Derece Mezunları 9’uncu Sergisi”nin Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi’nde 27 Ocak 2019 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacağı belirtildi.

ODÜ Basın 

Tarihi : 31-12-2018 08:08:39 / Düzenleme Tarihi :31-12-2018 09:29:46