Türk Kadınlar Birliği’nden Rektör Yarılgaç’a Ziyaret

20.12.2018

Türk Kadınlar Birliği (TKB) Ordu Şubesi Başkanı Sümer Alkan ve üyeleri Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ı makamında ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyarette Türk Kadınlar Birliği (TKB) Ordu Şubesi Başkanı Sümer Alkan; birliğin tarihçesi, yapılanması, görev ve sorumlulukları, gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projeleri, kültürel ve sanatsal faaliyetler hakkında Rektör Yarılgaç’a bilgi verdi. Kadınların toplum hayatındaki yerini geliştirmek için TKB tarafından yapılan çalışmalardan bahseden Alkan, Ordu Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilere yönelik gerçekleştirilebilecek ortak çalışmalarda yer almak istediklerini ifade etti.

Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Yarılgaç, “Ülkemiz gündemini son zamanlarda yoğun bir biçimde etkisi altına alan kadına yönelik şiddet hareketlerinin önüne geçilmesi ve kadınların cinsiyetçi bakış açılarından azade eşit bir yurttaş olarak toplumsal yaşamın her alanında yer alması amacıyla gerçekleştirilen her türlü çalışmayı yürekten destekliyoruz.  Ordu Üniversitesi eşitlikçi yönetişim anlayışıyla yoluna devam ederken kadına yönelik bütün ötekileştirici davranışların ve bakışın karşısında yer alarak eğitim öğretim faaliyetlerine ve akademik çalışmalarına devam etmektedir. İl temsilcilerinin ziyareti kapsamında Ordu Üniversitesi olarak birlikte yapılabilecek çalışmalar konusunda da fikir alışverişinde bulunduk. Gerçekleştirdikleri çalışmalardan ve şahsım nezdinde Üniversitemize yapılan bu ziyaretten dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

ODÜ Basın 

 

Tarihi : 20-12-2018 16:31:06 / Düzenleme Tarihi :24-12-2018 14:44:37