Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi 1’inci Kariyer Günleri Sona Erdi

10.12.2018

Üniversitemiz Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 1’inci Kariyer Günleri sektörde öne çıkan üç firmanın katılımı ile sona erdi.

Denizcilik sektörüne yönelik pek çok konunun yer aldığı Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 1’inci Kariyer Günleri’nin son gününde Yasa Denizcilik Genel Koordinatörü Erbil Özkaya, Arkas Denizcilik ve Nakliyat A.Ş Başkan Yardımcısı İbrahim Kontaytekin ve Zenith Gemi İşletmeciliği Genel Müdürü Enver Bilgi öğrencilerle buluştu.

Programın son oturumunda bir konuşma gerçekleştiren Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahar Tokur öğrencilerin bu fırsatı eğitim ve meslek hayatlarında okullarını en iyi şekilde temsil ederek değerlendirmeleri gerektiğini dile getirerek 1’inci Kariyer Günleri boyunca öğrencilere bilgi ve tecrübelerini aktaran sektörün öncü firmalarına teşekkür etti.

Gerçekleştirdikleri sunumlar sonrası öğrencilerin sorularını yanıtlayan firma yöneticileri kadın erkek ayırımı yapmaksızın isteyen herkesin başarılı bir denizci olmasının mümkün olduğunu ve başarıyı sağlamak için önce mesleğin sevilmesinin, çok çalışmanın, okumanın ve dil öğrenmenin önemine değindiler. Öğrencilerin Türk denizciliğinin dünya piyasasındaki yeri, firmalar tarafından yürütülen sosyal faaliyetler, gündemdeki regülasyon değişiklikleri ve firmaların bu değişikliklere bakış açıları, alternatif yakıt türleri, firmalara olan siber saldırılara karşı alınan önlemler ve daha pek çok konudaki sorularını cevaplayan firma yöneticileri öğrencilerin gözlerinde bu mesleği uzun yıllar başarılı bir şekilde yapabilecek ışığı gördüklerini belirterek onlara eğitimlerinde ve profesyonel hayatlarında başarılar diledi.

Türkiye’de denizcilik alanında faaliyet gösteren lider şirketlerin yöneticilerinin deneyimlerini paylaşmasının teori ile uygulama alanlarını birleştirmeleri noktasında öğrencilere katkı sunduğunu ifade eden Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Kariyer gelişiminde deneyim ve deneyimin hangi çerçevede elde edileceğiyle ilgili kodlar sunulması oldukça önemlidir. Kariyer gelişiminde izlenecek yol haritasına dair öğrencilerimize ışık tutan bu tür etkinliklerin Üniversitemizde gerçekleştirilmesi, akademik alanda elde ettikleri bilgilerin ve donanımların gerçek yaşamdaki izdüşümlerini görmeleri ve buna yönelik hedeflerini belirlemeleri açısından öğrencilerimiz için oldukça yararlıdır. Fatsa Deniz Bilimleri Fakültemizin düzenlediği Kariyer Günleri etkinliği kapsamında denizcilik alanında etkin ve lider konumda olan şirket temsilcileri ile öğrencilerimizi bir araya getirmesi, bilimsel zeminle uygulama alanlarının istişarelerde bulunması ve iş birlikleri gerçekleştirmesi noktasında sağladığı fayda yadsınamaz. Bu tür etkinliklerin başta İlimiz olmak üzere bölge denizcilik uygulamaları açısından da yarattığı farkındalıkla sağlayacağı dinamizm önem arz etmektedir. Bu vesileyle bu organizasyonda emeği geçen Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi akademik ve idari personeline ve katılımlarıyla bizleri onurlandıran şirket yöneticilerine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

ODÜ Basın 

Tarihi : 10-12-2018 09:40:01 / Düzenleme Tarihi :24-12-2018 08:40:52