ODÜ’den Üniversite-Kamu-Sanayi İş Birliğini Güçlendirecek İki Protokol

07.12.2018

Yükseköğretim kurumlarının iş dünyası, kurum ve kuruluşlar ile diğer paydaşlar arasındaki ilişkilerini geliştirmek amacıyla hazırlanan yönetmelik doğrultusunda oluşturulan Üniversitemiz Danışma Kurulu’nun üçüncü toplantısı Ordu Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tevfik Noyan ve Prof. Dr. Fikri Balta, Genel Sekreter Doç. Dr. M. Kenan Şahin, Ordu Üniversitesi Danışma Kurulu Üyeleri, Ünye TSO Başkanı İrfan Akar, Ordu Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Özgür Enginyurt, TKDK Ordu İl Koordinatörü Ethem Gözkonan, İş Adamı Necdet Gürsoy katıldı.

Toplantı öncesi Üniversitemiz ile Ordu Ticaret ve Sanayi Odası arasında “Sanayi Odaklı Lisansüstü Tez İş Birliği” ve “Kamu Üniversite Sanayi İş Birliği” olmak üzere iki protokol imzalandı. İmzalanan protokoller ile Üniversitemizde lisansüstü eğitim yapan öğrencilere sanayi/sektör odaklı, ilgili sektördeki iş ortaklarıyla gerçekleştirilecek iş birliğiyle lisansüstü tez çalışması yaptırılması; yeniliği teşvik etmek, rekabetçiliği güçlendirmek ve ekonomik büyümeyi hızlandırmak için kamu üniversite sanayi iş birliğinin sağlanabilmesi amaçlandı.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, “Öncelikle sizleri odamızda ağırlamaktan son derece memnun olduk. Burada Ordu Üniversitemizle Sanayi Odaklı Lisansüstü Tez İş Birliği ve Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği olmak üzere iki protokol imzaladık. Odamız her zaman yapıcı iş birliklerin yapılması kanaatindedir. Biz de burada Odamız ve Üniversitemiz ile birlikte yapıcı bir protokole imza atmış olacağız. Protokolün, bundan sonraki süreçte Ordu Ticaret ve Sanayi Odası ile Ordu Üniversitesi arasındaki bağı daha da kuvvetlendireceğine, özellikle sanayi alanında Ordu için yeni gelişmelere imza atacağı inancındayım. İmzalanan bu iki protokolün hem Odamız Hem Üniversitemiz hem de Ordumuz adına hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Atılacak adımlar ve gerçekleştirilecek olan çalışmaların, bilimsel bir merkeze yerleştirilerek sivil toplum kuruluşları, özel sektör temsilcileri, araştırma ve geliştirme kuruluşlarıyla dirsek teması kurularak yapılmasının önem arz ettiğini belirten Rektör Yarılgaç, “Sektör noktasında kişi ve kurumların üniversiteler ile temas kurması oldukça faydalı bir projeksiyon çizecektir. Katma değer yaratan ve bilginin toplumsallaşmasına zemin hazırlayan üniversitelerle gerçekleştirilen ortak çalışmalar, il ve bölge başta olmak üzere ulusal sanayinin gelişmesine ortam hazırlarken toplumsal yaşamın da sosyal ve kültürel açıdan zenginleşmesine katkı sunmaktadır. Ordu Üniversitesi olarak gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştireceğimiz iş birliklerinde bu çerçeveden ayrılmadan hareket etmekteyiz. Üniversitemiz gerek akademik gerekse fiziki gelişim bakımından dinamik ve ilerlemeci bir vizyon ile hareket etmektedir. Bu vizyon ile Ordu Üniversitesi uluslararası alanda tanınan önemli proje ortaklıklarına imza atan bir yapıdadır. Yerelde gerçekleştirdiği önemli ortaklık ve toplantılarla da yerel ile uluslararası mecraları birbirine bağlayan bir merkez konumundadır. Yaklaşık bir haftadır Fatsa’da Deniz Bilimleri Fakültesi’nde gerçekleştirilen alanında lider 48 şirketin yer aldığı kariyer günleri Üniversitemizin üstlendiği misyon açısından önemli bir organizasyon olarak dikkat çekmektedir. Bugün burada da Üniversitemiz ve Ordu Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzaladığımız, Sanayi Odaklı Lisansüstü Tez İş Birliği ve Kamu Üniversite Sanayi İş birliği protokollerinin de ilimiz ve bölgemiz açısından oldukça önemli olduğunu belirtmek isterim.  Bu vesileyle imzaladığımız protokolün hem ilimize, hem de her iki tarafa hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca ev sahipliğinden dolayı Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Danışma Kurulu toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.

ODÜ Basın

 

Tarihi : 07-12-2018 09:42:21 / Düzenleme Tarihi :24-12-2018 08:41:04