Rektör Yarılgaç, Cumhuriyet Yerleşkesinde Öğrencilerle Fidan Dikimi Gerçekleştirdi

28.11.2018

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü 4’üncü sınıf öğrencileri tarafından “Subtropik Meyveler” dersi kapsamında Eğitim Fakültesi çevresinde ayrılan ağaçlandırma alanına toplu meyve fidanı dikimi yapıldı.

Öğrencilere fidan dikme alışkanlığının kazandırılması ve Cumhuriyet Yerleşkesi içerisinde yer alan fakültelerin çevresinde bulunan boş alanların değerlendirilerek daha yeşil ve daha güzel bir görünüme kavuşturulması amacıyla Eğitim Fakültesi çevresine yöre ekolojisine uygun olarak mandarin, limon, portakal, incir, güz yemişi, elma, armut, yenidünya, ceviz gibi 12 farklı meyve türüne ait 40 adet meyve fidanı toprakla buluşturuldu.

Öğrencilerle birlikte fidan dikimi gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Ordu ekolojisi özellikle subtropik meyve türleri açısından uygun mikroklima alan niteliği taşımaktadır. Dolayısıyla bu türlerle birlikte yine farklı yörelere ait pek çok meyve türünün bölgeye nakli ve adaptasyonu bu etkinliklerle uygulamalı olarak sağlanmaktadır. Derslerimizin uygulamasının bir parçası olan bu çalışmadaki amacımız var olan birçok bitkinin gen kaynaklarının bölgemize aşılanmasını ve gelmesini teşvik etmektir. Düzenli olarak her yıl benzer bir uygulamanın yapıldığı Subtropik Meyveler dersi kapsamında öğrencilerimiz gerçekleştirdiği ağaçlandırma çalışmaları ile aynı zamanda Cumhuriyet Yerleşkesinin yeşil bir görünüme kavuşmasına katkı sağlamaktadır. Mesleki uygulamalarının yanı sıra fidan dikimi alışkanlığının kazandırılmasını sağlayacak olan bu etkinliğin doğa tahribatının önlenmesi hususunda örnek teşkil edeceği düşüncesi ile uygulamaya katılan öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Tarihi : 28-11-2018 16:03:51 / Düzenleme Tarihi :24-12-2018 08:50:00