Üniversitemizde Kurumsal Dış Değerlendirme Süreci Başladı

15.11.2018

YÖK Kalite Kurulu tarafından yürütülmekte olan “Kurumsal Dış Değerlendirme” süreci kapsamında 5 akademik, 1 İdari personel ve 1 öğrenciden oluşan Dış Değerlendirme Takım üyeleri ön ziyaret programı çerçevesinde Üniversitemizi ziyaret etti.

23 Temmuz 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği gereğince üniversitelerin her 5 yılda bir kurumsal iç ve dış değerlendirme sürecinden geçmesi gerekliliğine göre 2016-2017 yıllarında 70 üniversitenin değerlendirilmesi tamamlandı. Bu yıl da Üniversitemizin başvurusu üzerine dış değerlendirme süreci için Yükseköğretim Kalite Kurulu Dış Değerlendirme takım üyeleri Üniversitemize ön ziyarette bulundu.

Ziyaret kapsamında Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç başkanlığında Değerlendirme Takımı ve Üniversitemiz Kalite Komisyonu ile toplantı gerçekleştirildi. Kalite güvence sisteminin işleyişinin konu edildiği toplantı sonrasında Dış Değerlendirme Takımı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan ve beraberindeki ekip eşliğinde BESYO spor salonları, öğrenci yemekhanesi, merkezi kütüphane ve kantin gibi sosyal alanlarda incelemelerde bulunarak öğrenciler ile sohbet etti. İncelemeler sonrasında Dış Değerlendirme Takımı Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ile değerlendirme görüşmesi gerçekleştirdi.

YÖK Kalite Kurulu tarafından yapılan incelemeler sonucunda elde edilen çıktıların önemine vurgu yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Kalite Kurulu yükseköğretim kurumlarında kalite kültürünün ve kalite güvencesi sisteminin benimsenmesi, kurumların güçlü ve gelişmeye açık yanlarının belirlenmesi ve kendi hedefleri doğrultusunda gelişimlerine katkı sunması açısından önem arz etmektedir. Kendini sorgulamaya, yenilemeye ve gelişmeye devam etmekte olan Üniversitemiz kurulduğu günden bugüne yükselen başarı grafiği ile bir üniversiteden beklenen tüm işlevleri yerine getirme hususundaki kararlılığını sürdürmektedir. Bu bağlamda gerçekleştirmiş oldukları ön ziyaret kapsamında yaptıkları incelemelerden elde edilecek sonuçların Üniversitemize tutulan bir ayna olacağı düşüncesiyle, Dış Değerlendirme Takımına ve Üniversitemiz Kalite Komisyonuna kurumumuza sağladıkları faydalı çalışmalarından dolayı teşekkür ederim.” dedi.

ODÜ Basın 

 

Tarihi : 15-11-2018 11:15:07 / Düzenleme Tarihi :24-12-2018 08:57:22