Mülteci Destek Derneği’nden Rektör Yarılgaç’a Ziyaret

14.11.2018

Mülteci Destek Derneği Ordu İl Temsilcisi Necmettin Yemiş, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ı ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyarette derneğin faaliyetleri ve projelerinden bahseden Mülteci Destek Derneği Ordu İl Temsilcisi Necmettin Yemiş, “Türkiye’de Bulunan Suriye ve Irak Krizlerinden Etkilenen Sığınmacılara Geliştirilmiş Destek Projesi”nin içeriği hakkında Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a bilgi verdi. Yemiş, “Avrupa Birliği tarafından finanse edilen bu proje Türkiye’de bulunan mültecilerin ve sığınmacıların kabulü, entegrasyonu ve korunmasını geliştirmeyi amaçlamaktadır. Söz konusu proje, eğitimler ve atölye çalışmaları vasıtasıyla özellikle Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve belediyelerin kapasitesini güçlendirmek için sarf edilen çabalara katkıda bulunacaktır.” dedi.

Rektör Yarılgaç, “Türkiye geçmişten bugüne çeşitli nedenlerle ülkelerinden ayrılmak zorunda kalan sığınmacılara güvenli bir liman olmuştur. Yaklaşık 4 milyon mülteciye kucak açan ülkemizde şüphesiz milletimizin sergilediği vicdani tavır, hoşgörü ve yardımseverliğin temsilcisi olan sivil toplum kuruluşları sığınmacılara sosyal, psikolojik ve entegrasyonlarıyla ilgili konularda destek sağlamaktadır. Bu bağlamda ‘Türkiye’de Bulunan Suriye ve Irak Krizlerinden Etkilenen Sığınmacılara Geliştirilmiş Destek Projesi’ni yürüten Mülteci Destek Derneği’nin Ordu İl Temsilcisi Necmettin Yemiş’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür eder, sığınmacılar konusunda gerçekleştirmiş oldukları duyarlı faaliyetlerinden dolayı da Mülteci Destek Derneği’ne çalışmalarında başarılar dilerim.” diye konuştu.

ODÜ Basın 

Tarihi : 14-11-2018 13:41:03 / Düzenleme Tarihi :24-12-2018 08:57:46