Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyelerinden ODÜ’ye Ziyaret

09.11.2018

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Ordu 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erdoğan Erişen ve konfederasyon yönetim kurulu üyeleri Rektör Yarılgaç’ı ziyaret etti.

Gazetecilik mesleğinin sorunları çerçevesinde istişarelerde bulunmak amacıyla Ordu’da gerçekleştirilen Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunun 17’nci Başkanlar Kurulu toplantısı kapsamında fikir alışverişinde bulunmak için Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ile Üniversitemiz senato toplantı odasında bir araya gelen Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu üyeleriyle Türkiye’deki gazetecilik mesleği ve Ordu Üniversitesinin gelişimi üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

Öncesinde Ordu Üniversitesi Cumhuriyet Yerleşkesinin ve Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesinin de gezildiği buluşma ile ilgili olarak 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erdoğan Erişen “Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olarak 17’nci başkanlar kurulu toplantısı amacıyla Ordu’da Türkiye’nin birçok farklı yerinden gelen konfederasyona bağlı gazetecilik örgütü temsilcileri ile bir araya geldik. Sadece Türkiye’nin değil aynı zamanda dünyanın da en büyük meslek örgütü olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu üyeleri olarak gazetecilik mesleğinin sorunlarını konuşarak bu sorunlara çözüm üretmek amacıyla bu tür buluşmaların oldukça önemli olduğuna inanıyoruz. Bu büyük buluşmaya olan destekleri, bizleri bu gün Ordu’nun önemli bir paydası olan güzel yerleşkesi ve başarılı çalışmaları ile öne çıkan Üniversitemizde ağırladıkları için Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a teşekkür ediyorum.“ şeklinde konuştu.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı ise ”95 tane cemiyet ve meslek örgütünün bir araya gelerek oluşturduğu aralarında internet habercileri haber fotoğrafçıları ve haber kameramanları gibi birçok gazetecilik mesleği örgütünün bir araya gelerek oluşturduğu büyük bir konfederasyonuz. Mesleğin sorunlarını masaya yatırmak ve bunlara çözüm bulmak en önemli amacımızı oluşturmaktadır. Mevcut sorunlarımızı tartışmak, çözümler getirmek ve başkanlar kurulu toplantımızı yapmak amacıyla Ordu’da bulunuyoruz. Bu vesileyle misafirperverlikleri ve cemiyetimize sunduğu katkılar nedeniyle tüm örgütlerimiz adına Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a teşekkür ediyorum.” dedi.

Çok kısa süre içerisinde yakaladığı gelişim ve başarı grafiğiyle Türkiye’nin önemli üniversitelerinin yer aldığı çalışma alanlarında ve bilimsel gelişim noktasında üst seviyelerde yer alan Ordu Üniversitesinin Ordu’nun hem sosyal ve beşeri hem de kültürel gelişim ve etki çerçevesinde bir lokomotifi konumunda olduğunun altını çizen Rektör Yarılgaç, gerçekleştirilen çalışmalarda gazetecilik meslek cemiyetleri gibi önemli paydaşlarla buluşmayı ve fikir alışverişlerinde bulunmayı oldukça fayda sağlayıcı bir motivasyon kaynağı olarak görmekteyiz. Bu noktada motivasyonumuzun gün içinde olumlu seyretmesinde medya ve medya çalışanlarının etkisi yadsınamaz. Sizlerden edindiğimiz bilgi, olay ve olgular ile toplumsalı anlamlandırmaktayız. Bu çerçevede de toplumun tüm katmanlarının doğru bilgiye hızlı bir biçimde ulaşması büyük önem arz etmektedir. Dolayısıyla bu noktada gazetecilerimize büyük sorumluluk düşüyor. Objektif, hızlı ve toplum odaklı yayın yapmanın önemini bilen tüm gazetecilerimize sizin nezdinizde teşekkür ediyor ve değerli ziyaretlerinizden dolayı şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Ziyaret, Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ın Ordu Üniversitesi tanıtım kitabını Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı’ya takdim etmesinin ardından son buldu.

ODÜ Basın

Tarihi : 09-11-2018 14:08:17 / Düzenleme Tarihi :24-12-2018 08:59:50