Rektör Yarılgaç, CULS Tropikal Bilimler Fakültesinde Üniversitemizin Çalışmalarını İnceledi

08.11.2018

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç Prag'da gerçekleştirmiş olduğu iş birliği görüşmeleri sonrasında Czech University of Life Sciences'daki (CULS) Tropikal Tarım Bilimleri Fakültesi laboratuvarlarında gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceleyerek  Erasmus+ personel eğitimi kapsamında Üniversitemiz Araştırma Görevlisi Anıl Fırat Felek’in doku kültürüyle ilgili laboratuvar çalışmalarına katıldı.

Geçtiğimiz günlerde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç Erasmus kapsamında akademik personel ve lisansüstü öğrenci değişimine yönelik olarak gerçekleştirilebilecek iş birliklerini görüşmek üzere Prag’taki Film ve TV Okulu ile Czech University of Life Sciences'ı ziyaret etti. Rektör Yarılgaç,  Czech University of Life Sciences Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Michal Lostak ile bir araya gelerek iki üniversite arasında yürütülebilecek ortak projeler ve iş birlikleri hakkında fikir alışverişinde bulunduktan sonra Üniversitenin Tropikal Tarım Bilimleri Fakültesinde gerçekleştirilen tropikal ve sub-tropikal bitkilerin gen kaynağı olarak muhafaza edilmesi çalışmalarını yerinde inceledi.

Rektör Yarılgaç, Czech University of Life Science bünyesinde yer alan Tropikal Tarım Bilimleri Fakültesinin yeni bir fakülte olmasına rağmen yürüttüğü çalışmalar açısından dikkat çekici olduğunu ifade ederek "Czech University of Life Science ile Üniversitemiz arasında uluslararası projelere katılım, ortak araştırma geliştirme çalışmaları ve öğrenci değişimi gibi birçok konuda görüş alışverişinde bulunduğumuz ziyaretin ardından Üniversitenin Tropikal Tarım Bilimleri Fakültesinde tropikal ve sub-tropikal bitkiler üzerinde gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceleme fırsatı bulduk. Bitki çeşitliliğinin incelenmesi ve doku kültürü tekniğiyle korunmaları ya da çoğaltılmaları yönündeki araştırmaların da yapıldığı Fakültede Ülkemizin de zengin bir bitki florasına sahip olduğu göz önüne alındığında bu gibi alanlardaki iş birliği, gelişen yeni tekniklerin araştırmacılar arasında hızla yaygın konuma getirme noktasında önem arz etmektedir. Farklı bölgelerdeki araştırmacılarla da iş birliği içerisinde olan Fakülte ile Üniversitemiz arasında gerçekleştirilebilecek ortak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunduğumuz bu ziyarette Erasmus+ personel eğitimi kapsamında doku kültürü ile ilgili çalışmalar gerçekleştiren Üniversitemiz personeli Araştırma Görevlisi Anıl Fırat Felek’e ve ilgilerinden dolayı Fakülte yetkililerine çalışmalarında başarılar dilerim.” şeklinde konuştu.

ODÜ Basın 

 

Tarihi : 08-11-2018 14:02:16 / Düzenleme Tarihi :24-12-2018 09:00:40