ODÜ'de Gerçekleştirilen CNC Tezgahları Eğitimi ile Bölge Kalkınmasına Destek Verilecek

01.11.2018

Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun sahip olduğu CNC tezgahları kullanılarak 30 kişinin bulunduğu gruba 104 saatlik SOLIDWORKS, SolidCAM ve CNC Operatörlüğü eğitimi verildi.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) teknik desteği ile Üniversitemiz koordinatörlüğünde ‘’CNC Tezgahlarında Teknolojik Ürünlerin İmalatı İçin SOLIDWORKS, SolidCAM ve CNC Operatörlüğü Eğitimi’’ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde TEKYAZ Teknolojik Yazılımlar Mak. Tic. A.Ş.’nin alanında uzman personellerinin katılımlarıyla Üniversitemiz personel ve öğrencilerine, Ordu Büyük Şehir Belediyesi ve Altınordu Belediyesi makine mühendislerine ve bölgemizde çeşitli sektörlerde imalat yapan işletmelerdeki çalışanlara 13 gün 104 saat eğitim verildi.

Bölge Kalkınmasına Destek

Söz konusu proje ile üniversite-sanayi işbirliği ile beşeri sermayenin geliştirilmesi bölgenin kalkınma girişimlerinin güçlendirilmesi, uzun uğraş gerektiren tasarım, analiz ve imalat gibi mühendislik süreçlerinde kalite, maliyet ve zaman tasarrufu sağlayarak işletmelerin Ar-Ge ve inovasyon kabiliyetlerinin artırılması, katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi, rekabet gücünün ve yaşam kalitesinin artırılması amaçlandı.

Verilen eğitimler sonucunda katılımcılar bilgisayarlarla bütünleşik imalatın unsurlarını oluşturan SOLIDWORKS yazılımı ile sektörde ihtiyaç duyulan ürünlerin tasarımını, SolidCAM yazılımı ile tasarımları fiziksel parçalara dönüştüren makineleri çalıştıran takım yollarının üretimini ve CNC tezgâhlarında çağın gerektirdiği kaliteli ve hızlı üretim anlayışı içerisinde ürün imal edilmesine kadar olan tüm süreçleri gerçekleştirebilecekler.

Meslek Yüksekokullarının bu tür eğitim programlarıyla ilgili sektörlerin verimliliğini artıracağını ve bu sektörlerde yer alacak ara elemanların da nitelikli olmasını sağlayacağını ifade eden Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Ordu Üniversitesi olarak bilimsel bilgiyi pratik uygulamalara dönüştürerek toplumsal fayda ve katma değer yaratılması noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Teorik zemin ile pratik uygulama mecralarının başarılı bir biçimde bir araya getirildiği Meslek Yüksekokullarımızdan birisi olan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuz da gerçekleştirdiği bu özellikteki eğitim programları ile araştırma geliştirme çerçevesinde bilginin teorik sınırlar içerisinden çıkarak uygulamaya dönüşmesine katkı sunmaktadır. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde bulunan ve Ordu-Giresun illerinde tek niteliğinde olan CNC takım tezgahının etkin kullanımının geliştirilmesi, iş kollarının çeşitlenerek istihdamın artmasına fayda sağlanması ve öğrencilerimizin nitelikli eğitimle donanarak sektörde katma değer yaratacak çalışmalar gerçekleştirmesi amacıyla düzenlenen bu eğitimin planlanmasında, düzenlenmesinde ve uygulamaya geçirilmesinde katkı sunan tüm paydaşlarımıza ve akademisyenlerimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

ODÜ Basın

 

Tarihi : 01-11-2018 10:25:04 / Düzenleme Tarihi :24-12-2018 09:04:04