Rektör Yarılgaç’tan Piri Reis Üniversitesi Rektörü Erdoğan’a Ziyaret

25.10.2018

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan’ı ziyaret etti.

Eğitim ve öğretim faaliyetleri çerçevesinde iki üniversite arasındaki ilişkileri geliştirmek ve iş birliklerini artırmak amacıyla geçtiğimiz Ağustos ayında imzalanan protokolün hayata geçirilmesi için karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı ziyarette Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç Piri Reis Üniversitesinin Deniz Kampüsünde yer alan Denizcilik Simülatör Merkezi ile eğitim havuzu ve diğer eğitim alanlarında incelemelerde bulundu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan’ı ziyaret ederek iki üniversite arasında imzalanan protokolün Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesinin gerek ulusal gerekse uluslararası alanda denizcilik çalışmalarında elde etmiş olduğu kazanımları artıracağını belirtti. Rektör Yarılgaç, “Geride bıraktığımız Ağustos ayında denizcilik eğitimine katkı sunmak amacıyla Piri Reis Üniversitesinin bünyesine kattığı okul gemisi, Üniversitemiz ile işbirliği çerçevesinde Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi limanına demir atmış, Ordu Üniversitesi ve Piri Reis Üniversitesi arasında denizcilik alanında bir iş birliği protokolü imzalamıştık. Bu kapsamda Üniversitemizi ziyaret eden Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan ile ortak çalışma ve projeler çerçevesinde görüşmek üzere tekrar bir araya geldik.  Deniz Bilimleri Fakültemiz ile Piri Reis Üniversitesi arasında kurulan koordinasyon temelinde eğitim öğretim yöntem ve teknikleri, geleceğe dönük denizcilik alanında yapılacak olan çalışmalar ile Türkiye’de denizcilik alanında gerçekleştirilen son gelişmeler üzerine değerlendirmelerde bulunduk. Bu vesileyle değerli iş birliği ve misafirperverlikleri için Rektör Prof. Dr. Oral Erdoğan hocamıza teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Her iki üniversitenin öğretim üyeleri, araştırmacıları ve öğrencileri arasındaki ilişkileri, mevcut olanakları geliştirecek ve araştırma çalışmalarının sonuçlarının ortak kullanımını sağlayacak olan protokol ile bu sonuçları yayımlamak, tarafların eğitim-öğretim anlayışları, bilimsel, kültürel ve sportif amaçlı organizasyonlardaki deneyimlerini birbirlerine aktarması amaçlanmaktadır.

ODÜ Basın

 

Tarihi : 25-10-2018 08:52:06 / Düzenleme Tarihi :24-12-2018 09:07:31