Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Doğu Karadeniz Rektörleri İle Bir Araya Geldi

17.10.2018

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Doğu Karadeniz Rektörleri ile bir araya geldi.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. İbrahim Zeybek ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ve Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan İnan katıldı.

Bölge üniversiteleri arasındaki birliktelik ve dayanışmanın daha da artması, büyüyen ve hızla gelişen üniversiteler arasında sosyal ve bilimsel alanlarda birlikte çalışma gibi konuların konuşulduğu toplantıda bölgenin eğitim durumu, sorunlar ve üniversitelerin bölgeye katkıları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Doğu Karadeniz Bölgesi Üniversiteleri Rektörleri ile belirli periyodlarda bir araya gelerek kent, bölge ve üniversite, bilimsel faaliyetler ve araştırma geliştirme alanlarında iş birlikleri çerçevesinde fikir alış verişlerinde bulunduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Üniversiteler, bulundukları kent ve bölgeye bilim, kültür ve insan noktasında katkı sunmaktadır.  Doğu Karadeniz Bölgesinin farklı illerinde bulunan, gerek şehir ve bölge gerekse de ulusal ve uluslararası alanda önemli projeler ve bilimsel ürünler ortaya koyan Üniversiteler olarak gerçekleştirilen çalışmalar noktasında fikir alışverişlerinde bulunmak son derece önem arz etmektedir. Gerçekleştirilen bilimsel faaliyetler paylaşılarak ve iş birlikleri kurularak daha fazla anlam kazanmaktadır. Bilim insanları ile kurumlar arasında fikir paylaşımları ve iş birliklerinin sağlanması bilginin toplumsal bir ürüne dönüşmesi bakımından oldukça önemlidir.  Bizler de bu toplantıda, bilginin toplumsal bir ürüne dönüşmesi noktasında istişarelerde bulunarak yeni akademik dönemde bölge Üniversiteleri olarak ne gibi çalışmalar yapabiliriz bunun üzerinde durduk.  Dolayısıyla bu toplantılar aracılığıyla akademik ortaklıklar, eğitim öğretim çalışmaları kapsamında dayanışma, fiziki ve sosyal imkânların gelişimi konularında görüş alışverişlerinde bulunmayı sürdüreceğiz”. şeklinde konuştu.

ODÜ Basın

Tarihi : 17-10-2018 14:19:00 / Düzenleme Tarihi :24-12-2018 09:08:16