ODÜ Değişim Programlarıyla Uluslararası Alanda Tanınırlılığını Artırıyor

12.10.2018

Erasmus+ Personel Hareketliliği Eğitim Verme Programı kapsamında Litvanya Panevėžys ve İtalya Bari Üniversitesinden gelen akademik personel Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ı ziyaret ederek Üniversitemizde alanlarıyla ilgili ders verdi.

Erasmus+ Personel Hareketliliği Eğitim Verme Programı çerçevesinde Ordu Üniversitesine gelen ve kendi uzmanlık alanlarında ders veren Litvanya Panevėžys Üniversitesinden Dalia Urbonienė, Dr. Rasa Glinskienė, Reda Jonušauskienė, Zita Kasperiūnienė, Audronė Rimkuvienė ve İtalya Bari Üniversitesinden Lorena Carbonara üniversitemiz öğrencileriyle bir araya geldi.

Yükseköğretim kurumlarının akademik personelinin veya işletmelerde görevli bir personelin yurtdışındaki bir yükseköğretim kurumunda ders vermesine ya da yükseköğretim kurumlarının akademik ve idari tüm personelinin yurtdışında bir kuruluşta mesleki gelişimlerine yönelik bir kursa/eğitime katılmalarını temel alan Erasmus+ Personel Hareketliliği Eğitim Verme Programı çerçevesinde Ordu Üniversitesi dünyadaki birçok üniversite ile bilgi alışverişinde bulunma, son teknolojik ve bilimsel pratiklerle ilgili küresel farkındalık geliştirebilme noktalarında iş birliklerini sürdürüyor.

Bu kapsamda kurumumuzu ziyaret eden Panevėžys Üniversitesi personellerinden Dalia Urbonienė, “Global Dünya, Avrupa ve Çok Kültürlü Toplumu”, Dr. Rasa Glinskienė  “Litvanya’daki Genç Girişimciler”, Reda Jonušauskienė “ Litvanya’daki Okul Öncesi Eğitimin Gerçekleri ve Başarı Şansı”, Zita Kasperiūnienė ” Lojistik ve Tedarik Zinciri Yöntemi”, Audronė Rimkuvienė ”Litvantya’da Hemşirelik Mesleğinin Gelişimi”, Bari Üniversitesinden Lorena Carbonara ise “İtalyanca ve Türkçe Bağlamlarda Görsel-İşitsel Çeviri ve Erişilebilirlik” başlıklı sunumlarını ilgili bölüm öğrencileriyle paylaştılar.

Erasmus programının yükseköğretim kurumlarında kaliteyi artırma ve üniversiteler arasında ülkelerarası işbirliğini teşvik etme gibi hedefleri gerçekleştirmede ülkelere ve bütün kurumlara önemli getiriler sağladığını ifade eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Ordu Üniversitesi olarak Erasmus programı ile Avrupa’daki çeşitli üniversitelerle kurumumuz arasında uluslararası platformlarda ortak projeler geliştirme; öğrencilerin ve eğitimcilerin Avrupa'da karşılıklı değişimini sağlama; programa katılan ülkelerdeki çalışmaların ve alınan derecelerin akademik olarak tanınması ve şeffaflığın gelişmesine katkıda bulunması amaçlamaktayız. Ayrıca bu ve benzeri programlar aracılığıyla Avrupa’da kaliteli yükseköğretim hizmeti sunan üniversitelerin donanımlı ve iş dünyasının beklentilerine daha fazla cevap veren bireyler yetiştirmeyi nihai hedef olarak gerçekleştirmek kurumsal amaçlarımızın arasında yer almaktadır. Litvanya Panevezys Üniversitesi ile imzaladığımız ikili anlaşma çerçevesinde, iki kurumdaki öğrenci ve öğretim elemanlarının eğitim/öğretim dönemlerinin bir kısmını geçirmelerini, böylelikle akademik alanlarındaki bilgilerini ilerletme, çalışmalara katılma ve Avrupa ülkelerinin kültürleriyle daha yakından tanıma imkânı sağlamış bulunmaktayız. Üniversitemiz, Erasmus programıyla aynı zamanda eğitim-öğretim ve gençliğin farklı alanlarında sinerjilerini ve karşılıklı etkileşimlerini teşvik ederek yeni fikirler geliştirmek, yeni işbirliği şekillerini özendirmek suretiyle bu programların ötesine geçecek; Erasmus+ Avrupa ve ötesinde beşeri ve sosyal sermaye anlamında gerçek ihtiyaçlara cevap vermek adına çalışmalarını daha etkin bir şekilde sürdürmeye devam edecektir.” dedi.

ODÜ Basın

 

Tarihi : 12-10-2018 15:32:16 / Düzenleme Tarihi :24-12-2018 09:10:20